nedelja , 20 juna 2021

#daljenećešmoći – bitka anesteziologa za svaki život

Ovih dana iz celog sveta dolaze slike medicinskog osoblja koje se nadljudskim naporima bori da obuzda epidemiju virusa korona, a među njima su i srpski lekari i medicinske sestre.

Posebno loša situacija je u Nišu gde među zaraženima ima lekara i medicinskih sestara, od kojih je jedna hospitalizovana. Zbog ovoga su, prema rečima epidemiologa Branislava Tidorovića, dve klinike bile praktično zatvorene.

Podršku svojim kolegama i sugrađanima u ovim teškim trenucima daju Dr Milena Stojanović, viši medicinski tehničar Nikola Trajković, kao i prof. dr. Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziologiju. Ovo su medicinari koji brinu o najtežim pacijentima koji su na respiratorima, a imaju i svoj “hešteg” #daljenećešmoći.

O njihovim naporima najbolje svedoči fotografija njihovih lica kada skinu zaštitnu opremu, nalik onima iz Kine ili Italije.

Bodrimo jedni druge, ali i naše Nišlije koji treba da znaju da su u sigurnim rukama. Nikome nije lako i samo zajedno možemo da se izborimo. Lekari tako što će brinuti o zaraženima a svi ostali tako što će sedeti kući i poštovati pravila. Tako ćemo na kraju svi biti pobednici jer “dalje nećeš moći”, poručuje direktor Janković.

Niš se, inače, sprema za veći priliv zaraženih u bolnice, pa je stoga zgrada stare Hirurgije spremna da primi dodatan broj pacijenata sa težom kliničkom slikom.

Takođe pročitajte

Šta da radite ako ne možete da se kontrolišete blizu hrane

Pandemija korona virusa predstavlja veoma teško vreme za mnoge ljude koji imaju problema sa ishranom. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.