sreda , novembar 20 2019
Početna / BIZNIS / Dačija prodaje automobile čiji motori rade neispravno?

Dačija prodaje automobile čiji motori rade neispravno?

Distributerima Dačije je već više meseci poznato da 0.9 motor opremljen sa TNG uređajem često ne funkcioniše kako treba. Uprkos tome oni i dalje prodaju vozila sa problematičnim motorom, tvrde u udruženju Zaštita potrošača.

Kupci Dačije su se žalili udruženju Zaštita potrošača da tokom rada na gas 0.9 TCe motor trza, gasi se i da se uključuje lampica koja upozorava da motor nepravilno radi. Vlasnici automobila su nakon više neuspešnih pokušaja popravki obavešteni od Reno Nisana (u čijem je vlasništvu Dačija), da oni intenzivno rade na pronalaženju rešenja i da će ih pozvati čim ga nađu.

Nenad Bumbić iz udruženja Zaštita potrošača kaže da su nadležni iz Reno Nisana u odgovoru na njihov dopis naveli da je uzrok problema loš TNG i da je Srbija jedina zemlja u kojoj su zabeleženi problemi sa 0.9 TCe motorom.

„Apsolutno je neprihvatljivo da Reno Nisan na našem tržištu prodaje Dačija automobile sa motorom za koji već mesecima dileri znaju da ima probleme pri radu na TNG. Pozivamo Reno Nisan da obustavi prodaju vozila u kojima je ugrađen TNG na 0.9 motor, dok ne bude potpuno sigurno da su problemi otklonjeni“, rekao je Bumbić i dodaje da Reno Nisan treba da objavi i rezultate analize TNG-a koje oni tvrde da su naručili.

U udruženju Zaštita potrošača ističu da su svi prigovori koje su primili u vezi sa navedenim motorom vezani za rad na TNG što znači da potrošači mogu slobodno da kupuju Dačija automobile sa 0.9 motorom bez ugrađenog TNG-a.

Vlasnici Dačija vozila na kojima problemi sa motorom nisu otklonjeni imaju pravo da traže povraćaj novca u potpunosti ili povraćaj razlike između cene vozila koje ima motor sa TNG uređajem i onog bez njega.

Ovom prilikom, pozivamo sve vlasnike Dačija vozila sa 0.9 motorom na TNG koji smatraju da su oštećeni,  da nam se jave ukoliko im je potrebna besplatna pravna pomoć.

Takođe pročitajte

Iznenađenja povodom velikog jubileja

Promovišući venčanja sa stilom i spajajući tradiciju srpskih svadbi sa urbanim trendovima, “Belgrade Wedding Show” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.