“Da umetnička dela, pretvorimo u dobra dela”

Prezentacijom slika u Svetosavskom parku zatvorena je ovogodišnja, treća po redu likovna kolonija, u organizaciji Gradske opštine Medijana i Multimedijalnog udruženja umetnika „Car Кonstantin“.

Tokom cele nedelje, umetnici su boravili u Divljani, koja je na ovaj način promovisana kao prirodno blago juga Srbije, nedaleko od Niša.
Po rečima učesnika kolonije, motivi su pored prirode, bili slike carske opštine Medijana, Grada Niša, hrišćanstva, ali i lik Cara Кonstantina, po kome udruženje i nosi naziv.

This slideshow requires JavaScript.

Posetioci su imali priliku da pogledaju preko 20 umetničkih dela, nastala na ovogodišnjoj koloniji, a sav prihod od aukcijske prodaje, koja će biti organizovana na jesen, biće usmeren Ginekološko – akušerskoj klinici u Nišu. Umetnicima su uručene zahvalnice za učešće i doprinosu u realizaciji humanitarnog cilja, s kojim je ova likovna kolonija i osnovana.

Milovan Penkov, poklonio je sliku Patrijarha Pavla, koja će krasiti prostorije GO Medijana i kako je rekao, biti podsećanje na značaj, koji ovakve aktivnosti imaju.

Gradska opština Medijana upućuje poziv svim građanima i kompanijama da učestvuju u humanitarnoj akciji, koju će ovim povodom, pod geslom „Da se dobro, dobrim vrati“, najveća niška opština organizovati u predstojećem periodu. Među učesnicima ovogodišnje kolonije bili su Goran Nikolić– Pikaso iz Doljevca, Bata Anđelković – Bata od Vučja, Jelena Stošić, Jelena Кrstić, Suzana Milojević, Milovan Penkov i Boža Milić – Tisin iz Niša, Slaviša Ljubomirović iz Svrljiga, Ljubomir Cekić iz Prokuplja, Gvozden Antić iz Vladičinog Hana i Branislav Milenković – Palma iz Vučja.

Prva kolonija organizovana je 2020. godine, u Parku Sveti Sava.

Takođe pročitajte

Deca kao čuvari tradicije u varoši pod Oplencem

Kako smo sačuvali veru, čega su se igrala deca početkom XIX veka, šta se jelo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.