četvrtak , 2 decembra 2021

“Da Niš prodiše – Zagađenje vazduha i građanski aktivizam”

Ekološka organizacija “Zeleni ključ” poziva vas da pratite i učestvujete u onlajn gradskom forumu na njihovoj Fejsbuk stranici, u petak, 13. avgusta od 12 časova.

Tema gradskog foruma biće kvalitet (zagađenost) vazduha i kako on utiče na zdravlje građana.

Šta zagađuje vazduh u Nišu i kakvog je on kvaliteta? Koje su obaveze lokalne samouprave, a kakva prava građana i građanki sa aspekta kvaliteta vazduha? Koliko je značajano da znamo kakav vazduh dišemo? Da li opstaje građanski aktivizam ili smo se svi uspavali?

Uvek je pravo vreme da razgovaramo o ekološkim temama, posebno kada je reč o kvalitetu (zagađenju) vazduha i uticaju na zdravlje!

O ovim i mnogim drugim temama govoriće: dr Ivana Ilić Krstić, sociolog – FZNR, Marija Peternel, radnica u kulturi i ekološka aktivistkinja, Bojan Gajić, energetski menadžer grada Niša, Dragana Džombić, rukovodilac Sektora za monitoring, strateško planiranje i klimatske promene – Sekretarijat zaštite životne sredine grada Niša, mr Olivera Milošević – Zeleni ključ. Pozivamo vas da učestvujete, iskažete svoje stavove, postavljate pitanja, dajete predloge – Informiši se, saznaj više – Da Niš prodiše!

Takođe pročitajte

Bespovratna sredstva od EU za inovativna preduzeća

Sinergijski efekat nastao iz partnerstva Republike Srbije i Evropske unije daje ključni podsticaj finansiranju inovacija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.