Da li znate kako muzika utiče na kardiovaskularno zdravlje?

Da li ste znali da pored toga što nas pokreće na zabavu, muzika pokreće i fiziološke promene koje pozitivno utiču na pritisak, disanje i srčani ritam?

Profesor medicine na Univerzitetu u Paviji, Lučano Bernardi, sa svojim kolegama sproveo je ispitivanje kojim je potvrdio da muzika doprinosi boljem radu srca. U ispitivanju je učestvovalo 24 profesionalna muzičara, a obuhvatalo je praćenje njihovih fizioloških parametara na monitorima dok su slušali najrazličitije žanrove, ali i tišinu. Slušanje omiljene muzike umanjuje rizik od bolesti srca jer pojačava cirkulaciju krvi, izaziva osećaj blagostanja i oslobađa nas stresa što je korisno za ceo kardiovaskularni sistem.

Pored muzike, koja ispunjava našu svakodnevnicu, veliki saveznik srca je i magnezijum. Ovaj prirodni mineral doprinosi pravilnom radu mišića, omogućava normalan rad srca i smanjuje umor i iscrpljenost.

Preporučenu dnevnu dozu magnezijuma možete obezbediti unosom 1L  Mg Mivela vode dnevno koja će vam pored magnezijuma obezbediti i potrebnu hidrataciju u vrelim letnjim danima koji dolaze. Pustite omiljenu muziku i uživajte uz Vodu Vašeg srca.

pr

Takođe pročitajte

“Ukusi juga” u subotu u Vlasotincu

Manifestaciju Ukusi juga, koja je zbog najave lošeg vremena prošlog vikenda bila odložena, Turistička organizacija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.