ponedeljak , 25 januara 2021

Da li onlajn nastava može da zameni tradicionalnu učionicu?

EU info mreža vas poziva da pratite finalnu onlajn debatu polaznika Evropske škole debate koja će se održati u ponedeljak, 31. avgusta od 11 časova.

Finale Evropske škole debate

Da li onlajn nastava može da zameni tradicionalnu učionicu?

Da li onlajn učenje može da zameni tradicionalnu učionicu i kako će izgledati polazak u školu, pitanje je koje pokušavaju da odgonetnu brojni pedagozi, učitelji, a svakako izaziva i veliko interesovanje roditelja. Stručnjaci se slažu da je potrebno ići u korak sa vremenom i modernim alatima za učenje, jer današnji đaci gube interesovanje ukoliko im se nameću zastarele metode učenja i vaspitanja.

Cilj novih pristupa je svakako prevazilaženje puke reprodukcije, već podsticanje dece na kritičko i samostalno razmišljanje. Većina evropskih obrazovnih sistema eksplicitno je uvezala učenje i pet oblasti digitalne kompetencije, među kojima su informatička pismenost, ali i rešavanje problema, komunikacija i saradnja, kao i bezbednost na internetu.

Mladi debateri i debaterke će razmeniti stavove o sledećim pitanjima:

Da li digitalno učenje škodi društvenoj dinamici u učionici?
-Kako biti motivisan u pohađanju nastave od kuće i kako održati red i disciplinu na onlajn času?
-Kako nove okolnosti utiču na osetljive grupe u školama, i da li umanjuju problem vršnjačkog nasilja?
-Na koji način profesori i nastavnici mogu zadržati autoritet, kvalitet nastave i pozitivnu radnu atmosferu, kako u učionici, tako i na daljinu?
-Kako sve može da izgleda povratak u školu? Šta je potrebno nastavnicima, a šta učenicima da bi se postiglo najbolje u kognitivnom, socijalnom i emocionalnom smislu?

Pratite debatu, poslušajte stavove mladih, a možete i glasati za tim koji po vama ima bolju argumentaciju. Stručan žiri uz glasove publike će odlučiti pobednike debate.

Registrujte se za učešće na sajtu i pogledajte biografije učesnika – LINK

Nakon registracije dobićete uputstvo za povezivanje na onlajn debatu.

 

Evropska škola debate je projekat koji organizuju Informacioni centar Evropske unije i debatna akademska mreža Otvorena komunikacija, uz podršku Delegacije Evropske unije. Cilj ovog projekta je edukacija srednjoškolaca i studenata o Evropskoj uniji, procesu evropskih integracija i veštini debatovanja. Školu debate je u prethodnih šest godina pohađalo više od 400 srednjoškolaca i studenata iz više od 30 gradova širom Srbije, a organizovano je više od 30 javnih debata.

Takođe pročitajte

Radionica: Psihološki imunitet – upravljaj brigama!

EU info kutak u Nišu organizuje novu onlajn edukativnu radionicu, na kojoj će tema biti psihološki …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.