Foto: https://www.pexels.com/photo/car-key-on-hand-6097/

Da li je moguće zaraditi od polovnog automobila?

Automobili kao prevozna sredstva značajno olakšavaju svakodnevicu, ali su pored toga veliki trošak i briga svakom vozaču.

Kada primetite da je vaš automobil pregazilo vreme i kako je vreme za promenu, započinje se sa posetom salona i placeva za kupovinu novih vozila. Nešto što će vam definitivno biti potrebno jeste početni kapital, koji upravo možete steći prodajom svog starog automobila.

U nastavku teksta saznajte više o tome kako možete zaraditi prodajom starog automobila.

Kontaktirajte firmu koja se profesionalno bavi otkupom polovnih vozila

U prošlosti je prodaja starih automobila bila značajno teža nego što je to danas slučaj.

Prvi razlog je to što je ranije većina vozača kupovala nove automobile zbog bolje ekonomske situacije. Drugi razlog je što danas na tržištu vrlo lako možete pronaći profesionalne kupce, koji dobro plaćaju polovnjake.

Pogledajte koje su to opcije koje nude agencije za otkup polovnih vozila.

#1 Zaradite na kilaži automobila

Profesionalne agencije otkupljuju automobile na kilo i pružaju vam mogućnost da zaradite bez obzira da li je vaše vozilo pokretno ili ne.
Čak i da posedujete starudiju koja samo skuplja prašinu u garaži i ne može da se vozi, možete zaraditi na kilaži vozila. U tom slučaju se automobil ili neko drugo prevozno sredstvo više ne tretira tim imenom, već predstavlja samo gomilu metala spremnog za prodaju.
One efikasnije agencije nude i opciju transporta vašeg nepokretnog automobila gde god da se nalazi, tako da praktično nećete imati nijednu brigu.

#2 Otkup polovnih automobila

U standardnu ponudu usluga agencija za otkup vozila ulazi klasična kupovina polovnjaka, bez obzira na model.

Ono što profesionalnim kupcima jeste bitno su brend, model, vrsta motora, godište i kilometraža. Na osnovu ovih kriterijuma mnogo je lakše unapred odrediti cenu i prodavcu ponuditi najbolji mogući izbor za prodaju.

Na kraju, vaš polovnjak će biti kupljen ukoliko se radi o ozbiljnim kupcima. Ne morate brinuti, jer je ovo sasvim pouzdan i bezbedan način brze zarade.

#3 Postoji rešenje i za potpuno uništeno vozilo

Saobraćajne nezgode sastavi su deo vonje u svim velikim gradovima, na magistralnim i auto-putevima i neobeleženim područjima. Do njih može doći iz velikog broja razloga, a najčešći je nepažnja vozača.

Ono što vas potencijalno interesuje u ovom slučaju jeste šta raditi sa vozilom koje je nakon sudara ostalo potpuno havarisano i čija bi popravka koštala više nego kupovina novog modela?

Profesionalne agencije za otkup nude se kao kupci uništenih automobila bez obzira na njihovo stanje. Možete doslovno prodati bilo koji model i dobiti odličan početni kapital za novu kupovinu.

Tradicionalan način prodaje i oglašavanje

Pod terminom tradicionalan način prodaje podrazumevamo oglašavanje putem oglasa u novinama, razdeljivanjem letaka po celom gradu ili putem nekog od popularnih sajtova.

Prednost ovakvog načina prodaje je u tome što vi kao prodavac određujete cenu, ali budite uvereni da će svaki kupac biti spreman na cenkanje i mogućnost spuštanja cene.

Ovo vam može zakomplikovati ceo proces i naterati vas da prodate svog polovnjaka po značajno nižoj ceni. Mane tradicionalnog načina prodaje su mnogo jasnije.

Potrebno je da vaš oglas bude viđen upravo od strane onih kojima je potrebno vaše polovno vozilo. Takođe, fizička udaljenost može uticati na to da kupac ipak ne razmotri opciju kupovine.

Treće, ali ne i najmanje važno, prosečan kupac neće želeti da kupi bilo šta, već će gledati da dobije najbolji mogući automobil za novac koji je spreman da uloži.

Pretvorite svoj stari automobil u old timer vozilo

Kriterijumi za definisanje old timer vozila razlikuju se u zavisnosti od zemlje do zemlje, ali je svugde donja granica za dostizanje ove titule 30 godina starosti.

Drugi uslov koji mora biti ispunjen jeste da je vozilo pokretno i u svom originalnom stanju. Ukoliko dugo godina niste ulagali u automobil i menjali bilo šta na njemu, imate priliku da ga uz veće ulaganje restauirate i tako mu višestruko podignete vrednost.

Iako trenutno ne obezbeđuju zaradu, old timer vozila vam mogu doneti novac u budućnosti ukoliko budete želeli da prodate primerak iz vaše kolekcije.

Prodaja automobila zavisi od umeće prodavca

Ukoliko se odlučite za prodaju polovnjaka putem saradnje sa profesionalnom agencijom, neće biti potrebe za dokazivanjem vaših trgovačkih sposobnosti, s obzirom da ćete dobiti objektivnu cenu prema realnim kvalitetima vozila.

Sa druge strane, tradicionalan način prodaje zahteva malo više truda i zalaganja, ali ako se pokažete dobro, možda izvučete najveću početnu cenu.

Ono što su ključne sposobnosti efikasnih prodavaca automobila jesu prikrivanje mana i isticanje prednosti. U tom pogledu, ne mislimo na prevare kojima pojedinci jesu skloni, već na pregovaračke sposobnosti.

Preprodaja automobila može biti i veoma unosan biznis ukoliko imate odgovarajuće pregovaračke sposobnosti i sposobnost da pristupite prodaji na pravi način.

Bez obzira za koju se od predstavljenih varijanti odlučite, zaključak je da se od starog automobila može zaraditi manje ili više. Možete se odlučiti za sigurniju opciju i prodaju profesionalcima ili rizikovati i tako probati da eventualno zaradite više. Objektivno sagledajte mogućnosti i zadovoljite se realnom cenom za vašeg polovnjaka!

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.