„ČUVARKUĆA“ – od ideje do žiga koji su motelu Predejane doneli novi život

U trgovinama se trenutno nalazi 866 proizvoda iz Srbije koji nose oznaku “Čuvarkuća” a među njima su i proizvodi koje prave i pakuju u motelu “Predejane” u istoimenoj varošici.

Pre dve godine kada je zbog svetske pandemija ugostiteljstvo bilo na kolenima vlasnici motela odlučili su se da uposle kapaciteta tako što su počeli da proizvode papričice u ulju i ajvar. Ove godine su proširili asortman i na kiseli kupus.
Predsednik Privredne komore Marko Čadež pohvalio je njihovi poslovnu odluku da u najtežim vremenima preorjentišu delatnost i sačuvaju radna mesta. On je istakao važnost ovog žiga ne samo za kupce i proizvođače nego i za državu.
„Samim izborom onoga što kupujete možete da utičete kako će izgledati putevi, škole i bolnice jer kupovinom proizvoda sa žigom “Čuvarkuća” direktno pomažete izgradnji boljeg standarda. “Čuvarkuća” je namenjena domaćem kupcu ali ako je dobar i kvalitetan biće tražen i u inostranstvu kao što je slučaj sa ajvarom i papričicma iz Predejana koji se mogu kupiti i u nemačkim trgovinama, kazao je Čadež prilikom posete motelu.
„Motel “Predejane” je decenijama brend u turizmu a sada su uspeli da se pokažu i kao dobri proizvođači naših tradicionalnih proizvoda, dodao je Čadež.
Ivana Vučković, direktorka preduzeća “Pobeda” u čijem sastavu je motel i proizvodnja sa žigom “Čuvarkuća” kaže da su prve godine proizveli 10 hiljada tegli a da su već naredne duplirali proizvodnju.
„Ove godine već ozbiljno pripremama proizvodnju sirovina u našim plastenicima i njivama. Naši kupci su širom Srbije i uspeli smo da se kvalitetom istaknemo među konkurencijom, kaže direktorka i ističe da su sačuvali sto radnih mesta.
„Sa koronom smo se izborili a nadamo se da ćemo prevazići i ovu krizu koja svima nama preti, kaže ona.

Vlasnik ovog preduzeća Dragan Pavlović preminuo je pre dve godine od posledica korona virusa a posao je nasledila ćerka Kristina Stojanović.

Goran Jović, direktor Privredne komore za Leskovac i Vranje kaže da su pored Predejana nosioci žiga i jabuke iz Vladičinog Hana i mlečni proizvodi iz Gložana kod Vlasotinca.

Takođe pročitajte

Zašto je Katarina Nešić „dijamant od žene“?

Praksa je da se o moćnim i uspešnim ženama piše 8.marta kao da ne postoje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.