NORBS PLUS (izvor www.norbs.rs)

„Crtežom do sreće“ Roma Company pomogla Leni Janković

Roma Company i Fondacija NORBS plus danas su potpisali Ugovor o donaciji 463.000 dinara za nabavku aparata – Cough Assist (aparat koji pomaže prilikom iskašljavanja) koji je malenoj Leni Janković nepohodan za normalizaciju svakodnevnih životnih potreba.

Roma Company organizovala je povodom obeležavanja 30 godina rada i izrade humanitarnog kalendara, likovni konkurs pod nazivom „Crtežom do sreće“, u kojem su pravo učešća imala predškolska deca i učenici osnovnih škola iz čitave Srbije. Plemenitim gestom i kreativnim pristupom dece širom Srbije, prikupljeno je više hiljada crteža. Roma Company je za svaki pristigli crtež donirala simboličan iznos od 100 RSD i na taj način obezbeđen je celokupan iznos od 463.000 dinara neophodan za nabavku aparata Cough assist za Lenu Janković, koja boluje od retkog oblika spinalne mišićne distrofije.

 

„Izuzetno smo srećni što je Roma Company, kao društveno-odgovorna kompanija, prepoznala značaj i potrebu nabavke medicinsko-tehničkih pomagala za obolele od retkih bolesti. Činjenica da je ovaj konkurs bio namenjen najmlađima, potvrda je koliko je važno da se i edukujemo još od najranijih dana i iskažemo spremnost da pomognemo svakome kome pomoć znači. Ne postoje „mala“ i „velika“ pomoć, postoje samo reči i dela. Zahvalio bih se svim mališanima, njihovim roditeljima, porodicama, prijateljima i kompaniji Roma Company na jednom divnom gestu i ostvarenom cilju – da divnoj Leni bar malo poboljšamo kvalitet svakodnevnog života.“, izjavio je Marko Radovanac, Marketing menadžer u Fondaciji NORBS Plus.

Na slici Jelena Andjelkovic, Roma Company i Marko Radovanac, Norbs+ (autor Roma Company)

Humanitarnim likovnim konkursom „Crtežom do sreće“, Roma Company kao društveno odgovorna kompanija, želi da ukaže na značaj svakog pojedinca i njegov doprinos nečijoj sreći.

„Veoma smo zadovoljni odzivom naših najmlađih, kao i time da je Humanitarni konkurs Roma Company podržalo preko 60 ustanova širom Srbije. Ovim putem želeli bismo da se zahvalimo svoj deci, njihovim roditeljima, vaspitačima, učiteljima, profesorima, na neverovatnom duhu i entuzijamu koji su se pokazali kao uzdanica u ostvarenju nečije sreće“, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

U narednim danima malenoj Leni Janković biće doniran aparat Cough Assist, koji će obezbediti Roma Company u saradnji sa Fondacijom NORBS Plus. Ova fondacija bavi se nabavkom medicinsko-tehničkih pomagala za obolele od retkih bolesti, kao i poboljšanjem kvaliteta njihovog svakodnevnog života.

Takođe pročitajte

Šaban u New Orleans džez muzeju!

Polovinom aprila jedan od centralnih prostora najpoznatijeg svetskog džez muzeja u New Orleansu biće posvećen …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.