Crteži „Pejzaži Vlasotinca“ Aleksandra Spasića pred publikom

Izložba  24 crteža „Pejsaži Vlasotinca“ Aleksandra Spasića  otvorena je sinoć u Galeriji vlasotinačkog Kulturnog centra.

Izloženi crteži nastali su po Konkursu ministarstva kulture i informisanja nakon što je prošle godine veliki uspeh imala izložba istog naziva ali su bila u pitanju ulja na platu.. Izložbu su otvorili Jovan Spasić i Bratislav Valčić.

„Tematsko i tehničko istraživanje Aleksandra je pejzaž. Njegovi crteži su svojim kvalitetom, svezinom ispiracijom i nesputanom realizacijom, jasno nam govori o njegovom stvaralačkom talentu. Crtezi su nastali u istraživačkom postupku, koji kombinuje tradicionalne slikarske tehnike uljane i akrilne boje kao i tekstirama specificnih materijala. Takođe primecujemo snaznu slikarsku energiju, koja kroz stvaralacki čin, za koju bi mozda prava reč bila proces, pulsira i vibrira. Traženje pravog izraza je još uvek aktuelno, ali je izvesno da je pred nama autor koji će postati autenticna umetnička ličnost prepoznatljivog izraza, rekao je otvarajući izložbu Jovan Spasic, master likovni umetnik.

Svojim radovima ovaj talentovani vlasotinački slikar predstaviće se i 27.decembra likovnoj publici u Ćupriji i to izložbom „Energija prirode“ u Galeriji Muzeja „Horeum Margi-Ravno“

Takođe pročitajte

ZA 675 MATURANATA BLIZU 2,2 MILIONA DINARA IZ BUDŽETA OPŠTINE VLASOTINCE

Na račune roditelja učenika četvrtog i osmog razreda , kao i maturanata srednjih škola Opština …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.