COVID 19 – leskovačka Privredna komora o transportu i tranzitu robe

Veliki broj privrednika, posebno izvoznika gotovih proizvoda i uvoznika repromaterijala obratilo se Privrednoj komori za pomoć jer su vozači zadržavani u karantinu i došlo je do kratkotrajnog zastoja u ispiruci robe.

Vlada Srbije je na hitnoj sednici 16.marta donela Odluku kojom je omogućila nesmetan transport i tranzit robe teretnim vozilima u Srbiji. Na granicnim prelazima nema zastoja, ne više od 30 metara gde se u grupama od 25 kamiona koji imaju tranzit kroz našu zemlju omogućava da uz policijsku pratnju odu do narednog graničnog prelaza. Vozači kamiona se pregledaju na ulazu u zemlju i ukoliko nemaju simptome virusa covid 19,pustaju uz policijsku pratnju do izlaza iz Srbije. Za teretna vozila koja transportuju robu unutar Srbije, omogućena je brža procedura i kontrola robe i vozača koji se takođe podvrgavaju medicinskoj kontroli i ukolilo nemaju simptome virusa puštaju na odredište istovara/utovara robe.
PKS RPK Leskovac će biti stalno u kontaktu sa graničnim prelazom „Preševo“ i sa nadležnim u graničnoj policiji i izveštavati PKS .
Molimo privrednike da budu strpljivi i imaju poverenja u Vladu Republike Srbije, Privrednu Komoru kojoj se i najvise obraćaju za pomoć i da država sve čini u ovim teškim trenucima da olaksa poslovanje privrede.
Za sve informacije PKS RPK Leskovac dostupna je na tel.016 250 011 i putem sajta www.pks.rs [email protected] i tel 0800 808 809.

Takođe pročitajte

Na klinici za kardiohirurgiju UKC Nis uradjena je druga transplantacija bubrega ove godine

“Postoji jedna rec koja nas oslobadja sve tezine patnji i bola. Ta rec je LJUBAV” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.