Ravnopravnost

Ciklus debata – Rodna ravnopravnost u digitalno doba

Povodom 25. novembra, svetskog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Francuski institut u Srbiji, u saradnji sa feminističkim kulturnim centrom BeFem, organizuje debatu kojom započinje kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

Ovaj važan datum obeležićemo razgovorom sa aktivistkinjama iz Francuske i Srbije, koje se bave različitim aspektima odnosa digitalnog sveta i feminizma. Pozicija žena i represije koje doživljavaju u realnom prostoru, prenose se i u online sferu. Zato je potrebno stvoriti nove digitalne feminističke prakse, kako u edukativne svrhe, tako i radi stvaranja bezbednih prostora za žene. To je put koji vodi ka ukidanju stereotipa i povećanju učešća žena u kreiranju medijsko-digitalnih sadržaja… – kažu iz Instituta.

Učestvuju: Žozian Žue, sociološkinja, počasni professor iz oblasti informacija i komunikacija, Margo Kolet, aktivistkinja, autorka i nezavisna konsultantkinja za rodnu ravnopravnos, Tanja Ignjatović, psihologinja, konsultantkinja u radu sa ženama žrtvama muškog nasilja, Lana Nikolić, master filološkinja, novinarka i aktivistkinja. Razgovor vodi drJelena Višnjić, direktorka BeFem-a.

Ovo je prva u ciklusu debata koje Francuski institut organizuje na temu Rodna ravnopravnost u digitalno doba.
Na francuskom i srpskom, prevod obezbeđen.

Događaju se možete priključiti preko Zoom platforme: https://bit.ly/3q0Tj27
Broj učesnika je ograničen.

Takođe pročitajte

Pažljivo čuvajte lekove u vrelim danima

Većina lekova ne podnosi temperaturu višu od 25 stepeni Celzijusa, pa letnje vrućine zahtevaju poseban …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.