ponedeljak , 18 januara 2021
Miris-zivota-unazad-P.-Scepihin-SKC-NIS

Četiri nagrade za „Miris života unazad“ Akademskom pozorištu SKC

Predstava Akademskog pozorišta SКC-a  “Miris života unazad“, u režiji Dušana Matejića, osvojila je četiri nagrade na Međunarodnom festivalA za decu i mlade “Lektirići ex YU fest“.

Po oceni stručnog žirija, nagrada za najbolju mušku ulogu na festivalu dodeljena je Nemanji Nikolovskom, za ulogu Mome. Najbolju scenografiju i kostim, je prema oceni žirija, takođe je imala predstava “Miris života unazad”, koja je osvojila i drugu nagradu za najbolju predstavu u celini.

Studentski kulturni centar Niš ponosan je na svoje glumce, koji uprkos epidemiološkoj situaciji i nemogućnosti da uživo zaigraju svoje predstave i dalje osvajaju i publiku i žiri širom zemlje.

Podsećamo, “Miris života unazad” je psihološka drama o ljubavi, brizi i požrtvovanju. Predstava vodi publiku kroz život gospođe Roze, bivše prostitutke koja je i otvorila prihvatilište za decu prostitutki. Međutim, zbog njene bolesti je mnoga deca napuštaju i odlaze u nove domove, dok sa njom ostaje Momo.

„Momo je poput Malog princa, ali Malog princa koji je zaprljan egzistencijalnim i individuacijskim muljem. Momo je istraživač života, dete i starac… Možda mudrac, a možda psihički nestabilno mlado biće. Njagovo postupanje u odgovornim situacijama daje nam odgovor“, kaže o ovom liku reditelj  Dušan Matejić.

U predstavi igraju Jovana Đorđević, Nemanja Nikolovski, Milan Stamenković, Igor Ivanovski, Nemanja Dimitrijević, Milica Кostadinović, Anastasija Rančić, Petar Ščepihin i Nevena Petković.

Takođe pročitajte

Volonter sam, tim se dičim

Solidarnost i znatiželja samo su neki od motiva zbog kojih su se mladi studenti završnih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.