ponedeljak , 15 avgusta 2022

Četiri nagrade za “Mamin dašak u svemiru”

„Mamin dašak u svemiru“ – najbolja predstava u celini, saglasio se stručni žiri i žiri učesnika. Jovana Đorđević, glumica koja je maestralno oživela ulogu Mame Zeko, najbolja je glumica na festivalu, ocenio stručni žiri, a žiri učesnika dodelio joj je nagradu za glumačku bravuru. Ovo su četiri nagrade i velika priznanja koje su glumci Akademskog pozorišta doneli u Niš posle festivala „Zlatna kulisa“ održanog u Kragujevcu.

Glumci Akademskog pozorišta SKC Niš nastavljaju da nižu uspehe i da svojim talentom osvajaju scenu i publiku širom Srbije. Ovoga puta su u Kragujevcu briljirali igrajući predstavu „Mamin dašak u svemiru“, koja je na repertoaru našeg pozorišta od oktobra prošle godine.

U stručnom žiriju kragujevačkog festivala bili su Boris Milivojević, glumac, Miloš Krstović, glumac i direktor Knjaževsko – srpskog teatra u Kragujevcu, kao i Jelena Gojić, umetnički rukovodilac Akademskog pozorišta studenata germanistike.

Kako stoji u obrazloženju, oni su doneli jednoglasnu odluku da za najbolju predstavu u celini proglase „Mamin dašak u svemiru“. Kako su naveli, glumci su imali najbolju komunikaciju sa publikom i sve ono što krasi jedan pozorišni komad.

Glumica Jovana Đorđević, briljirala je u ulozi Mame Zeko, te je tako žiri jednoglasno doneo odluku da njoj dodeli nagradu za najbolju ulogu na festivalu. „Kompleksna i velika uloga za tako mladu glumicu, a igra tako uverljivo“, naveli su u obrazloženju.

Naši glumci su jak utisak ostavili i na žiri učesnika, koji je takođe predstavi „Mamin dašak u svemiru“ dodelio nagradu za najbolju predstavu u celini, a Jovani Đorđević priznanje za glumačku bravuru „Mileva Žikić“.

Podsetimo, „Mamin dašak u svemiru“ govori o jednoj mami koja u svetu prepunom zla, usamljenosti, krize i nesreća pokušava da sagradi „svemir“ za sebe i svou porodicu. Režiju potpisuje Dušan Matejić, a predstava je rađena po motivima drame „Zeko, zeko“ francuske rediteljke Kolin Sero.

Svi oni koji do sada nisu pogledali predstavu, ali i oni koji žele da još jednom kroz suze i smeh prožive predstavu zajedno sa našim glumica, moći će to da urade 26. marta, kada će ona biti izvedena na kamernoj sceni našeg pozorišta.

Takođe pročitajte

Sav taj DŽEZ na fotografijama Marine Pešić

U galeriji “Paviljon” u niškoj Tvrđavi sinoć je otvorena izložba fotografija “Džez pod svetlima Nišvila” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.