Četiri nagrade za “Mamin dašak u svemiru”

„Mamin dašak u svemiru“ – najbolja predstava u celini, saglasio se stručni žiri i žiri učesnika. Jovana Đorđević, glumica koja je maestralno oživela ulogu Mame Zeko, najbolja je glumica na festivalu, ocenio stručni žiri, a žiri učesnika dodelio joj je nagradu za glumačku bravuru. Ovo su četiri nagrade i velika priznanja koje su glumci Akademskog pozorišta doneli u Niš posle festivala „Zlatna kulisa“ održanog u Kragujevcu.

Glumci Akademskog pozorišta SKC Niš nastavljaju da nižu uspehe i da svojim talentom osvajaju scenu i publiku širom Srbije. Ovoga puta su u Kragujevcu briljirali igrajući predstavu „Mamin dašak u svemiru“, koja je na repertoaru našeg pozorišta od oktobra prošle godine.

U stručnom žiriju kragujevačkog festivala bili su Boris Milivojević, glumac, Miloš Krstović, glumac i direktor Knjaževsko – srpskog teatra u Kragujevcu, kao i Jelena Gojić, umetnički rukovodilac Akademskog pozorišta studenata germanistike.

Kako stoji u obrazloženju, oni su doneli jednoglasnu odluku da za najbolju predstavu u celini proglase „Mamin dašak u svemiru“. Kako su naveli, glumci su imali najbolju komunikaciju sa publikom i sve ono što krasi jedan pozorišni komad.

Glumica Jovana Đorđević, briljirala je u ulozi Mame Zeko, te je tako žiri jednoglasno doneo odluku da njoj dodeli nagradu za najbolju ulogu na festivalu. „Kompleksna i velika uloga za tako mladu glumicu, a igra tako uverljivo“, naveli su u obrazloženju.

Naši glumci su jak utisak ostavili i na žiri učesnika, koji je takođe predstavi „Mamin dašak u svemiru“ dodelio nagradu za najbolju predstavu u celini, a Jovani Đorđević priznanje za glumačku bravuru „Mileva Žikić“.

Podsetimo, „Mamin dašak u svemiru“ govori o jednoj mami koja u svetu prepunom zla, usamljenosti, krize i nesreća pokušava da sagradi „svemir“ za sebe i svou porodicu. Režiju potpisuje Dušan Matejić, a predstava je rađena po motivima drame „Zeko, zeko“ francuske rediteljke Kolin Sero.

Svi oni koji do sada nisu pogledali predstavu, ali i oni koji žele da još jednom kroz suze i smeh prožive predstavu zajedno sa našim glumica, moći će to da urade 26. marta, kada će ona biti izvedena na kamernoj sceni našeg pozorišta.

Takođe pročitajte

Magija stiže u novogodišnje AVAntura selo

AVA SHOPPING PARK je tokom cele godine slavio život, radost i unosili smo boje u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.