“BUDUĆNOST ŽIVOTA” – budućnost Evrope

Uz podršku Ambasade Slovenije u Beogradu i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije a pod pokroviteljstvo NLB banke i Komercijalne banke nastavljen je zajednički kulturni projekta “Budućnost života”.

U umetničkom prostoru društva „Pigmalion“ u Tamnjanici od 12. do 19.septembra petoro umetnika iz Srbije i Slovenije na svojim platnima preneće nam svoje viđenje “budućeg zajedničkog života”.

Umetnici ističu da su zadovoljni što se nakon više od godinu dana ponovo okupljaju i imaju priliku da se druže. Učesnici treće kolonije po odluci selektora Kristine Pirković (Srbija) i Saše Vrabiča (Slovenija) su Helena Tahir, Jelena Šalinić Terzić, Arjan Pregl, Gašper Capuder i Željko Đurović.

Kako su ocenili organizatori i pokrovitelji “ovo je jedan od najbitnijih projekata na području kulture za vreme predsedavanja Slovenije Evropskom Unijom”. Naime, tokom slovenačkog presedavanja savetom EU, koje je počelo 1.jula ove godine,  odvijaće se i najveći deo Konferencije o budućnosti Evrope.

Domaćin Gorazd Čuk, predsednik udruženja “Pigmalion” očekuje da okruženje u kome će i ovog puta umetnici stvarati bude idealna inspiracija za nova dela. Selo Tamnjanica poznato je po plantažama lavande i drugog lekovitog bilja.

Druženje umetnika traje  od 30.maja kada je počela  prva kolonija a zatim se projekat nastavio avgusta da bi nakon ove aktuelne kolonije završnicu imao na izložbi koja će biti organizovana do kraja godine. Projekat predviđa učešće 16 umetnika iz ove dve države.

Takođe pročitajte

Portret sa likom Branka Miljkovića na onlajn licitaciji LFN

Lokalna fondacija Niš nastavlja dobru tradiciju Fejsbuk licitacija! Ovog puta na licitaciji se nalazi portret …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.