subota , 1 oktobra 2022

Budi šampion bez predrasuda

Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u sportskoj hali „Čair“ u Nišu prisustvovao je naš proslavljeni paraolimpijac, atletičar Miloš Zarić.

Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivara predstavili su u Nišu platformu „Šampioni svaki dan“ i sajt www.sampionisvakidan.rs namenjene osobama sa invaliditetom,ali i svim građanima koji su zainteresovani da se aktivno uključe u projekat koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom omoguće bolji uslovi za bavljenje sportom i većadostupnost sportskim objektima. Ovaj sajt je svojevrsna baza znanja i sadrži sve važne informacije i pravilnike o sportu za osobe sa invaliditetom kao i mapu pristupačnosti sportskih terena i objekata u celoj Srbiji.

“Ovo je pre svega inovativan pristup osnaživanju osoba sa invaliditetom. Postavili smo na internet kompletna uputstva za organizovano bavljenje sportom, o tome kakva su prava i obaveze sportskih organizacija, lokalnih samouprava i državnih organa, mapu pristupačnih sportskih objekata, a pripremili smo i konkurs kojim ćemo izabrati tri najbolja projekta za povećanje dostupnosti i pristupačnosti sportskih aktivnosti u lokalnim samoupravama koje će finansirati Apatinska pivara“ – rekao je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Događaju pod nazivom „Zov šampiona“ u sportskoj hali „Čair“ u Nišu prisustvovao je naš proslavljeni paraolimpijac, atletičar Miloš Zarić.

Pored informacija na sajtu, cilj ove platforme je da se osobe sa invaliditetom dodatno motivišu kako bi se što veći broj uključio u sportske aktivnosti tako da će se ovakvi inspiracijski događaji održavaju u Smederevu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru i Beogradu.

„Želimo da okupimo ljude, otvorimo sva pitanja koja su od važnosti kada je reč o sportu osoba sa invaliditetom i oslušnemo šta je to što najviše nedostaje lokalnim zajednicama. Kao partner Paraolimpijskog komiteta Srbije ovim projektom želimo da informišemo i motivišemo osobe sa invaliditetom širom Srbije i pokažemo da je jelen sa jednim rogom i dalje jelen,“ rekao je Marko Margan, brend menadžer u Apatinskoj pivari.

Važan deo platforme predstavlja i mogućnost direktnog učestvovanja na otvorenom takmičenju na koji već sada mogu da se prijave sportska udruženja, udruženja građana i sve institucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu. Tri najbolje inicijative iz cele Srbije će dobiti i sredstva za realizaciju u vrednosti od 4 000 evra.

Organizacije koji imaju ideju kako da sport bude dostupniji osobama s invaliditetom u njihovom gradu, svoje projekte do 15. jula mogu na jednostavan način da prijave putem sajta www.sampionisvakidan.rs

Projekat „Šampioni svaki dan“ je deo saradnje između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare koji su krajem prošle godine, potpisali su ugovor u okviru koje Jelen pivo aktivno pruža podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije sve do sledećih Paraolimpijskih igara u Japanu 2020.

Takođe pročitajte

Kako izgleda preoperativna priprema trudnica za porođaj?

Činjenica je da priprema trudnica za porođaj počinje i pre no što žena zatrudni. Barem …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.