Finalisti Brzinom do zvezda

„Brzinom do zvezda“ – Milica i Bogdan najbrži

Pobednici kvalifikacionog takmičenja u sprintu „Brzinom do zvezda“, održanog danas u SRC Vlasina, su Milica Milenković (OŠ „Siniša Janić“) u konkurenciji devojčica i Bogdan Ilić (OŠ „8.oktobar“) u konkurenciji dečaka.

Oni će, kao i po osmoro finalista, dečaka i devojčica, učestvovati na finalnom takmičenju u junu naredne godine u Beogradu. Takmičenje je održano pod motom „Disciplina, koncentracija, brzina“, a cilj je omasovljavanje dečijeg sporta, uz druženje i podrškau afirmaciji zdravog života, naglasio je koordinator projekta Nemanja Ilić.

This slideshow requires JavaScript.

Takmičenje je otvorio predsednik Skupštine opštine Vlasotince Milan Jović koji je naglasio važnost omasovljavanja dečjeg sporta.

Sport i druženje, uz zdrav način života, jedni su od najvažnijih segmenata odrastanja i zato je važno da ih negujemo. Pored brojnih izazova, koje donose moderne tehnologije, pravi je uspeh okupiti ovaj broj dece u jednoj sportskoj aktivnosti. Zahvaljujem Sportskom savezu na agilnosti i trudu da ovo takmičenje, kao i neka prethodna u ovoj godini, kao što su Seoske sportske igre, dovede u Vlasotince – rekao je Jović.

Na skupu je učestvovalo 80-oro dece iz sa teritorije vlasotinačke opštine i to iz : OŠ ,,8.Oktobar”(Vlasotince), OŠ ,,Siniša Janić”(Vlasotince), OŠ ,,Siniša Janić”(odelenje u Orašju),OŠ ,,Braća Milenković”(Šišava), OŠ ,,Sveti Sava”(Gložane – odelenje u Stajkovce), OŠ ,,Кarađorđe Petrović”(Кruševica).

Organizatori takmičenja su Srpski atletski savez i kompanija Telenor, u partnerstvu sa Sportskim savezom opštine Vlasotince.

Takođe pročitajte

Kako prepoznati krivu kičmu kod dece?

1. Šta je uzrok nastanka skolioze? Za nastanak skolioze se obično okrivljuje fizička neaktivnost, loše …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.