Brzi zakuvao najbolji kotlić

Minulog vikenda održano je sedmo po redu, takmičenje „Zlatni kotlić gejzera 2017“.

Takmičenje u sportskom ribolovu na plovak počelo je u 8 časova na jezeru u Petrilju. Takmičili su se: pioniri, juniori, seniori, veterani i invalidi i ratni vojni invalidi a ukupno je bilo prijavljeno njih 19 takmičara.

U kategoriji pionira (od 5 do 12 godina) pobedila je Teodora Arsić, drugo mesto osvojio je Jovan Janković a treće Dušan Kulić.

Prvo mesto u kategoriji omladinaca (od 12 do 18 godina) osvojio je Branko Obradović, drugo mesto pripalo je Darku Stanojeviću a treće mesto Aleksandru Markoviću.

U kategoriji veterana, prvo mesto zauzeo je Božidar Stefanović a drugo mesto Mladen Dimitrijević.

Ivan Terzić, koji je ujedno i jedini učesnik u kategoriji invalida i ratnih vojnih invalida, zasluženo je osvojio nagradu.

Prvi u kategoriji seniora bio je Dragan Stanković-Brzi, drugo mesto pripalo je Slavoljubu Milovanoviću , dok je treće mesto osvojio Dragan Savić.

Pehari i medalje pecarošima su uručeni u Sijarinskoj Banji, gde je od 12 do 14 časova održano takmičenje u pripremanju riblje čorbe. Za takmičenje se prijavilo 11 ekipa iz Novog Sada, Beograda, Leskovca, Bojnika i Medveđe. Organizatori su za sve prijavljene ekipe obezbedili ribu, drva i mesto na keju Banjske reke, ispred hotela „Gejzer“. Petočlani žiri u sastavu Dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, Gojko Ivanović, Momčilo Janković, Amit Sahiti i Goran Stojanović, je imao težak zadatak u proceni koja je riblja čorba najbolje pripremljena. Po njihovom mišljenju ekipa „Jablanica MP“ koja je osvojila prvu nagradu, pripremila je najbolju riblju čorbu. Drugo mesto pripalo je ekipi „Petrilje“, dok je treće mesto osvojila ekipa „Ćorov vodopad“.

Planirani kulturno-umetnički program je izostao zbog snažnog nevremena i jake kiše koja je počela da pada. Takmičarima u sportskom ribolovu pehare i medalje uručio je Dragan Milićević, predsednik Organizacije sportskih ribolovaca „Gornja Jablanica“, dok su takmičarima u pripremanju riblje čorbe nagrade uručili: Dr Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, Ljubiša Ristić, direktor TO Medveđa i Mile Radosavljević, predstavnik SBR „Gejzer“ iz Sijarinske Banje.

Organizator 7. manifestacije „Zlatni kotlić gejzera 2017“ bila je Organizacija sportskih ribolovaca Gornja Jablanica iz Medveđe, dok su suorganizatori bili Turistička organizacija opštine Medveđa i Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gejzer“ iz Sijarinske banje. Generalni pokrovitelj manifestacije bila je Opština Medveđa.

Takođe pročitajte

Vlasina Fest od 7. do 9.jula – podrška i od Ministarstva turizma

Turistička organizacija opštine Vlasotince dobila je od Ministarstva turizma i omladine 500.000 dinara za projekat …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.