Brazil, Italija i Bugarska na prvom seminaru Capoeire

Prvi veći seminar Capoeire u organizaciji kluba “Capoeira Senzala Niš” održaće se u periodu od 1. do 4. juna.

Prvi dan aktivnosti održaće se ispred Kalce i plesnog kluba Feniks, gde će deca imati trening na kome će pokazati do sada stečene veštine.
Drugog dana seminar se seli u OŠ Dositej Obradović, gde će i narednog dana biti treninga, za odrasle i za decu.
Prava zabava sve zainteresovane očekuje u subotu kada će biti i žurka pod nazivom Brazilian party, u prostorijama kafića Super Fly(Kej Mike Paligorica 6).
Gosti iz Brazila, Italije i Bugarske upotpuniće ovaj događaj, a ujedno preneti svoja iskustva i znanja svim zainteresovanima.
U Nišu je sa radom od 1. oktobra 2016.godine krenuo klub „Capoeira Senzala Niš“, gde se u sklopu kluba Fenix održavaju treninzi Capoeire, i to sa majstorom Luisom. Ovaj klub je otvoren za ljude svih starosnih doba, počev od dece pa do odraslih.
Capoeira je borilačka veština koja je nastala među robovima u kolonijalnom Brazilu. Opasne borbene tehnike koje su robovi proučavali i vežbali, misleći da će to biti put do njihove slobode, kamuflirane su u lep, moćan ples, podržan tipičnom kapoera muzikom i pesmama, koje određuju tempo igre.
Kapoera je tada bila neki način preživljavanja, a sve do 1937.godine bila je zabranjena u Brazilu i sve to kako bi se održala kontrola nad siromašnima i kriminalcima koji su je u to vreme praktikovali.
Danas kapouera je za neke hobi, a za druge stil života.
Pitali smo Luisa šta za njega predstavlja kapouera: “To je filozofija, takva da je svojstvena svakoj osobi, mešavina oblika perspektive, novih poznanstva i boljeg života. Rekao bih da je to jedna forma sreće.“

Na ovogodišnjem seminaru pored dosta zabave, druženja i upoznavanja sa ovom borilačkom veštinom očekuje se i dodela pojasa, za članove kluba.
Svi zainteresovani mogu doći i dobrodošli su-https://www.facebook.com/events/1890196234568548/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22messaging%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22attachment%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%7B%7D%7D]%22%7D

Takođe pročitajte

Projekcija niških filmova “Bekstvo” i “Kvo vadis” u NKC

Projekcija filmova nekadašnjeg Kino foto kluba “Film novosti” koji predstavlja treću generaciju Pionira filma u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.