‘Brankova pohvala svetu’: Pesnici iz regiona osvojili srca žirija i publike

Četvrti po redu pesnički konkurs “Brankova pohvala svetu” završen je nakon što je privukao pažnju pesnika iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Sa preko 150 prispelih pesama, ovo takmičenje je potvrdilo svoju sve veću popularnost među ljubiteljima poezije.

Tokom trajanja konkursa, zvanična web stranica https://brankomiljkovic.com beležila je impresivnih 20 000 poseta, dok je preko 1 000 komentara stiglo na pesme koje su učestvovale, a više od 17 000 registrovanih članova stranice imalo je priliku da glasa za najbolje stihove.

Žiri u sastavu Goran Stanković, Rade Tanasijević i Bojan jednoglasno je izabrao tri pesme kao najbolje među pristiglim radovima:

Prvo mesto pripalo je Draganu Dobrašinoviću za pesmu “O krv tvog mastila se otimaju – Branku Miljkoviću”, koju možete pročitati na sledećem linku: [ovde navesti link]

Drugo mesto zauzela je Branka Zeng sa pesmom “Ponosna”.

Treće mesto osvojila je Nataša Barišić Klisarić sa pesmom “Ljubav”.

Nagradu publike odneo je Milica Milovanović sa pesmom “Na kraj sela nema kuće ti ti ti ta ta ta”.

Niški kulturni centar podržao je ovaj konkurs obezbeđujući nagrade za pobednike. Dragan Dobrašinović, kao prvonagrađeni, dobio je komplet Sabranih dela Branka Miljkovića u 6 knjiga, dok su ostali nagrađeni dobili po jednu knjigu sabranih dela ovog pesnika. Takođe, pobednici ovog i prethodnih konkursa biće objavljeni u Niškoj gradini.

Svi zaljubljenici u poeziju i dela Branka Miljkovića mogu posetiti https://brankomiljkovic.com gde mogu uživati ne samo u njegovim pesmama, već i u stihovima koji su učestvovali na ovogodišnjem i prošlogodišnjem takmičenju “Brankova pohvala svetu”.

Takođe pročitajte

Posle Meklaflina na niškoj Tvrđavi JANY McPHERSON nastupa na Nišvilu!

Zvezda u usponu latino džez muzike, kubanska pijanistkinja, pevačica i kompozitor Dženi Mekferson nastupiće sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.