Foto: Opština Vlasotince

Bogojavljensko plivanje u Vlasini s liturgijom i novim programom

Plivanje za bogojavnjenski krst ove godine u Vlasini biće obogaćeno novinama. Svi koji žele da plivaju za Časni krst najpre će 19.januara prisustvovati liturgiji u vlasotinačkoj crkvi Silaska Svetog Duha na apostole, a potom posluženju u parohijskom domu, gde će lekari Doma zdravlja obaviti i obavezan zdravstveni pregled učesnika plivanja.

Sveštenstvo, građani i učesnici plivanja, okupljeni u litiji, krenuće u 11 sati iz crkvene porte do gradskog jezera, gde će se u 12 sati plivati za krst. Plivanje će i ove godine blagosloviti vladika niški Arsenije.

Ove novine u programu inicirao je vladika Arsenije, a mi smo ih sa radošću prihvatili – kažu u Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince.

Zainteresovani učesnici mogu da se prijave putem broja telefona 0668058960. Na sam dan plivanja potrebno je da kod sebe imaju ličnu kartu ili pasoš, a ako je reč o maloletnim učesnicima potrebno je da sa njima bude jedan od roditelja. I ove godine održaće se Pihtijada, kao prateća manifestacija bogojavljenskog plivanja. Zainteresovani učesnici treba da donesu svoje pihtije 19.januara do 10.30 časova, na prostor kod kupališta.

Organizatori bogojavljenskog plivanja u Vlasotincu su Turistička organizacija i Udruženje poštovalaca Svete gore, uz podršku eparhije niške, crkvene opštine Vlasotince, preduzeća i ustanova. Pokrovitelj manifestacije je Opština Vlasotince.

PROGRAM PLIVANJA ZA ČASNI КRST U VLASINI NA BOGOJAVLJENJE

.07.30 – 09.00 Liturgija u crkvi Silaska Svetog Duha
09.00 – 11.00 Zdravstveni pregled učesnika i posluženje – parohijski dom
11.00 – Polazak litije iz crkvene porte
11.00 – Pihtijada – gradsko jezero
12.00 – Plivanje za Časni krst – gradsko jezero

Takođe pročitajte

Microsoft u potrazi sledeće generacije devojaka i žena u svetu tehnologije i veštačke inteligencije

Jeste li nedavno diplomirali ili sta studentkinja na Univerzitetu u Srbiju i jako ste zainteresovani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.