Bogdan Budimir iz Novog Sada jedan od 10 najboljih masera na svetu

Savet dana: Bogdan Budimir (21), budući strukovni fizioterapeut iz Novog Sada – Slušajte profesore i upijajte znanje. Verujte u sebe i ne dozvolite da vas drugi sputavaju u vašem cilju.

Vredan, uporan i neustrašiv – tako sebe opisuje Bogdan Budimir (21), budući strukovni fizioterapeut iz Novog Sada, koji se već sedam godina bavi masažom, kiropraktikom, hidžamom i različitim oblicima rehabilitacionih vežbi koje su prilagođene uzrastu i opštem stanju pacijenata / klijenata.

Bogdan je jedan od najtraženijih mladih masera u Novom Sadu i Beogradu, medijski već prepoznatljivo lice, a od ove godine i ambasador Visoke strukovne škole ICEPS.

Na nedavnom 6. Svetskom šampionatu masaža u Kopenhagenu (Danska), u izuzetno jakoj konkurenciji od preko 300 učesnika iz celog sveta, Bogdan je obezbedio zapaženi rezultat plasiravši se u TOP 10, čime je potvrdio da pripada samom vrhu. Iako je medalja izmakla na pomenutom takmičenju, ne treba zaboraviti da je ovaj mladi Novosađanin u februaru ove godine osvojio zlatnu medalju na Baltičkom prvenstvu masaža u Kaunasu (Litvanija), ali i najsjajnije odličje u „slobodnom stilu” na Balkanskom prvenstvu masaža u Inđiji.

„Izuzetno uspešna sezona je iza mene. Iako ovog puta nisam osvojio medalju, sa Svetskogšampionata nosim neverovatno iskustvo i nova znanja iz oblasti inovativnih tehnika masaže.Bila mi je velika čast da budem deo ovako velike organizacije i prezentujem svoju zemlju i školu– izjavio je Bogdan po povratku u Srbiju.

Pobednički niz koji beleži još od početka godine bio je povod da razgovaramo sa Bogdanom Budimirom o njegovom pozivu, profesionalnom razvoju i putu kojim želi da krene nakon završetka strukovnih studija fizioterapije na Visokoj strukovnoj školi ICEPS.

„Veoma sam zadovoljan plasmanima na takmičenjima koja su iza mene, posebno jer sam na svim bio najmlađi takmičar u kategorijama u kojima sam nastupao. Najveći benefit je definitivno stečeno znanje, veliki broj novih kontakata i predivno druženje sa kolegama iz celog sveta. Motivisan sam i radujem se svim narednim prilikama i izazovima koji me čekaju – rekao je Bogan u razgovoru za iceps.edu.rs i dodao da će mu u narednom periodu fokus biti rad na sebi, unapređenje salona i usluga koje pruža.

Na pitanje zašto je baš masaža postala deo njegove svakodnevice i deo profesionalnog opredeljenja, Bogdan ističe da ga masaža prati od malena, ali da je njegova budućnost fizioterapija.

„Kao dete zanimalo me je ljudsko telo, kao i anatomija. Gledao sam dosta stranih kolega i uvek zamišljao sebe u tom svetu. Hidžamom sam počeo da se bavim pre dve godine kada sam saznao sve njene benefite i svojim klijentima uvek želeo najbolji pristup i što brži oporavak. Moja sadašnjost kao i budućnost je fizioterapija, a masaža će uvek biti tu uz mene i pratiti me. Ne zamišljam sebe u budućnosti da se samo masažom bavim zbog velike fizičke energije koja se tu troši ali povremeno ću je sigurno praktikovati kroz život.

Bogdan je završio Srednju medicinsku školu „7. april“, smer fizioterapeutski tehničar, a trenutno je na trećoj, završnoj godini Visoke strukovne škole – Internacionalni centar za profesionalne studije(ICEPS), smer fizioterapija, sa kojim će dobiti zvanje strukovnog fizioterapeuta. I pored činjenice da se Visoka strukovna škola – Internacionalni centar za profesionalne studije odlično snašao kao mladi preduzetnik, Bogdan veruje da je formalno obrazovanje, posebno ono koje akcenat stavlja na praksu veoma važno za razvoj mladih ljudi.

“ ICEPS je bio moja najveća podrška. Pre svega zbog znanja koje su mi preneli. Od teorijskog do praktičnog, a zatim su tu i takmičenja i putovanja za koja su me podržali. Dok sam imao period ispita, zakazivao sam manji broj masaža. Uspeo sam da postignem i studiranje i posao jer upravo to što radim i učim. Izlazili su mi u susret kada sam tražio i uvek bili uz mene. Nastaviću da budem uz Školu i kada bude mogućnost upisivanja mastera fizioterapije, upisaću – objašnjava ambasador ICEPS – a, prenoseći važnu poruku svim budućim studentima, posebno onima koji će od oktobra prvi put sesti u ICEPS klupe:

„Slušajte profesore i upijajte znanje. Verujte u sebe i ne dozvolite da vas drugi sputavaju u vašem cilju. Redovno idite na predavanja, jer će vam ispiti mnogo lakše ići za rukom. Na praktičnoj nastavi trudite se da što više radite sa pacijentima, jer upravo tu upijate trajno znanje i iskustvo.

Takođe pročitajte

Budući studenti iz Pirota razvili uređaj za upozoravanje o opasnostima na reci

Petoro  budućih studenata iz Pirota dobilo je finansijsku podršku u iznosu od 100.000 dinara  za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.