sreda , 26 januara 2022

Sve blagodeti morske vode

Lista dobrih i korisnih strana morske vode je poprilično duga. Čak i da je placebo efekat na našu psihu, ne može se poreći da zaista svi mi “punimo” baterije upravo na moru.

Dobra je za naše raspolozenje i poboljšava opšte stanje organizma. Jedina stvar koju morska voda ne čini, jeste hidratacija kože. Međutim to nije ni loša strana ako uporedimo sa svim prednostima. Morska voda može biti prirodan lek. Ona stimuliše naše telo i podstiče osećaj blagostanja.

Šta ustvari sadrži morska voda?

– U proseku morska voda ima u sebi 3,5% soli(natrijum-hlorid) . Drugim recima za jedan litar morske vode dobijate 35g soli. Sadrži još i manje količine magnezijuma, sulfata i kalcijuma. Iako još uvek nije naučno dokazano, lečenje talasoterapijom ( metoda lečenja morskom vodom, klimom i morskim elementima) pomaže kod eliminacije problema sa kožom. Tu nije kraj prednostima morske vode.

– Morska voda čisti kožu, mineralne soli u kombinaciji sa suncem regenerišu kožu. Kao rezultat čirevi, lupus, akne i psorijaza mogu biti izleceni.

– Jača imunološki sistem

Broj crvenih krvnih zrnaca se povećava između 5 do 20% nakon kupanja u moru. Fantastičan je lek za ljude sa oslabljenim imunološkim sistemom, anemijom i visokim nivoom šećera u krvi.

– Usporava razvoj reume

Morska voda u kombinaciji sa vežbama je sjajan lek za bolove u kostima i mišićima, artritis, cirkulacione i postoperativne probleme.

– Smanjuje anksioznost

Magnezijum kao jedan od sastojaka deluje umirujuće na telo. Ljudima koji su izloženi stresu se posebno savetuje poseta morskim predelima i samoj plaži, jer u kombinaciji sa vodom ima isceljujuća svojstva po čoveka.

– Poboljšava disanje

Ljudima koji pate od astme, teškog kašlja i drugih respiratornih problema posebno se preporucuje odlazak na plažu kako bi udisali i plivali u moru. Slana voda pomaže u eliminaciji toksina i drugih elemenata koji napadaju pluća.

– Cisti debelo crevo

Unošenje malih količina morske vode olakšava čišćenje debelog creva, detoksira telo i obnavlja energiju, naročito kod dece.

– Pomaže u borbi protiv bolesti jetre i bubrega

Morska voda ubrzava proces regeneracije ćelija, posebno onih oštećenih od bolesti kao što je ciroza. Takođe pomaže u eliminisanju viška akumulirane vode u stomaku koja se javlja takodje kao posledica bolesti.

– Sprečava nesanicu i smanjuje depresivne simptome

Budući da pomaže normalizaciju krvnog pritiska i regulise nervozu, dan na plaži će vam pomoći da bolje spavate i prirodno će vam podstaći raspoloženje.

Takođe pročitajte

Q10 – za kožu koja blista u svim godinama

Nasuprot tradicionalnom uverenju da se izgled kože u zrelim godinama može predvideti prema izgledu kože …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.