sreda , 26 januara 2022

Blace se po šljivi poznaje

Nagradu za najoriginalniji esponat na devetoj Izložbi suvenira i turističkih publikacija, koja je održana u Leskovačkom kulturnom centru, dobio je Sportsko-turistički centar iz Blaca koji je prvonagrađeni i u kategoriji za najbolji upotrebni predmet.
blace-suvenir“U Blacu ima oko dva i po miliona stabala šljiva, pa je normalno da našu opštinu predstavljamo kroz šljivu i proizvode od šljiva. Tako smo i došli na ideju da ovo staro burence pretvorimo u neobičan mini-bar koji privlači pažnju posetilaca. Među karakterističnim upotrebnim predmetima su i drvene kutije u kojima pakujemo našu šljivovicu i sve to smo osmislili i uradili sami, uz minimalne troškove, kazao je Zvonko Todorović, direktor STC Blace.

U konkurenciji za nagrade u 11 kategorija bili su eksponati 50 turističkih organizacija iz cele Srbije. Ovogodišnja izložba imala je i međunarodni karakter jer su na njoj, van konkurencije, učestvovali i zaposleni u turizmu Bugarske i Republike Srpske. Dvodnevnu manifestaciju organizovala je Turistička organizacija Leskovac, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Takođe pročitajte

Prednosti kupovine nekretnine preko agencije

Ako razmišljate o kupovini stana ili kuće, sigurno ste se zapitali da li možete kroz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.