nedelja , april 21 2019
Početna / BIZNIS / BK grupa ugostila nadarene studente i učenike

BK grupa ugostila nadarene studente i učenike

Najbolji studenti Alfa BK Univerziteta, studenti iz Niša i učenici Gimnazije „Bora Stanković“, ali i Prve tehničke škole „Milutin Milanković“ iz Niša posetili su Minsk na poziv BK grupe, njenih osnivača i fondacije Karić.

Putovanje je počelo u ponedeljak, 30.aprila. Odmah po sletanju u Minsk, nadareni studenti su posetili Boljšoi teatar Minska, gde su gledali premijeru baleta Korsar.

„Prvi put gledam balet, ali sam oduševljen. Oduševljen sam već sada i moram reći da se osećam ponosno zato što dolazim u Minsk da vidim šta je jedan Srbin napravio“ – izjavio je Aleksa Panić, učenik Prve tehničke škole „Milutin Milanković“.

Drugog dana svoje posete Minsku učenici i studenti su obišli velelepno zdanje – poslovno-stambeni kompleks Mayak Minska (Moj Minsk), površine milion kvadrata koji predstavlja „grad u gradu“.

Taj deo izleta izazvao je veliko interesovanje mladih gostiju iz Srbije koji nisu skrivali svoje oduševljenje onim što su videli, a pojedinci su izrazili i želju da po završetku studija rade u tako prepoznatljivoj i u svetu priznatoj  kompaniji kao što je BK Grupa. Kasnije su studenti i učenici posetili novo Gradilište BK grupe zvano „Minsk World“, koji se nalazi na drugoj lokaciji i koje predstavlja preko 60.000 kvadrata prostora.

U opuštenom i neformalnom razgovoru sa predsednikom kompanije Bogoljubom Karićem i gospođom Milankom Karić, koja je jedan od osnivača Fondacije Karić, studenti su istakli: “Vi ste čovek koji neguje porodicu, podiže gradove, gradi budućnost mladima.” Pitali su i kada će porodica Karić početi da gradi u Srbiji tako velelepna zdanja i stambene komplekse poput onog koji su imali prilike da vide.

Bogoljub Karić se kao domaćin zahvalio na poseti i naglasio  da treba da ulažu u sebe i svoje obrazovanje jer je to ono što im niko ne može oduzeti. Naravno, i vera u sebe vodi do ostvarenja željenog cilja, poručio je nadarenim đacima i studentima predsednik BK Grupe.

Studente na ovom fakultativnom putovanju predvodio je rektor Alfa BK univerziteta, Slavko Vukša.

Isidora Tasić iz Niša kaže da je ovo veliko iskustvo i šansa da se upoznaju sa porodicom Karić i načinom na koji funkcioniše njihova porodica. Jovan Milić dodaje da je ponosan što posećuje BK grupu, da vidi pravo čudo koje je jedan Srbin napravio u Minsku.

“Porodica Karić dugi niz godina podržava mlade ljude i talente u Srbiji i daje stipendije i mnogi bi trebalo da slede njihov primer. Sa jedne strane sam srećan zato što je Srbin napravio pravo carstvo u drugoj državi, a sa druge strane sam tužan, zato što je sve to mogao da napravi u Srbiji. Svakako sam ponosan”, poručio je Milić, inače jedan od najmlađih dobitnika Nagrade „Braća Karić“.

Studenti su svoju posetu završili u rezidenciji porodice Karić, koja je deo Karić grada, gde su uz roštilj proslavili prvomajske praznike.

Podsetimo, Milanka Karić je na konferenciji „Ja kažem, ostajem u Srbiji“, koja je održana u oktobru obećala da će sve govornike, koji su govorili na konferenciji ugostiti u Minsku, i samo par meseci kasnije to se i dogodilo. Organizatori su najavili da je ulaganje u mladost, ulaganje u budućnost.

Autor: Karić fondacija, FIND RAOUL

Takođe pročitajte

Saradnja vlasotinačke gimnazije sa srednjom školom iz Skoplja

Gosti iz Makedonije, iz Srednje škole “Kočo Racin” u Skoplju, juče i danas borave u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.