ponedeljak , 25 oktobra 2021

Bjela snima film o Tomi Zdravkoviću

Iako nas je napustio pre 29 godina, pesme Tome Zdravkovića i dalje se pevaju i važe za najveće evergrin pesme, a kako bi sećanja na legendarnog pevača ostala zauvek, pobrinuo se Dragan Bjelogrlić u saradnji sa Željkom Joksimovićem i Banetom Obradovićem.

“Svi se spremamo da počnemo u drugoj polovini juna i u julu, nadajući se da će situacija biti relaksiranija i da će moći normalno da se radi. To je svakako još uvek velika nepoznanica, ali nema nam druge nego da budemo optimisti i vratimo se normalnom životu i radu uz punu svest da je virus još uvek tu. Film i seriju o Tomi Zdravkoviću krećem da snimam u julu – rekao je za “Blic” Dragan Bjelogrlić i otkrio kako je došlo do ideje da se snimi ovako jedan projekat:

“S idejom je došao Željko Joksimović i njegov mendžer Bane Obradović, ponudili su mi da radimo zajedno i ja sam to sa radošću prihvatio. Zahvalan sam im jer su mi omogućili da otkrijem jedan nesvakidašnji, neobičan i inspirativan svet u kome je stvarao i živeo Toma Zdravković. Tačno je, mi u celoj našoj kinematografiji nemamo mnogo, odnosno imamo neobično malo, biografskih filmova i serija. Film i serija “Toma” će biti priča ne samo o Tominom životu, već i o ljudima koji su doskoro bili tu pored nas. Nama se čini da su još uvek tu, mi živimo sa refleksijom njihovih života i njihovih dela, ali oni su nažalost otišli, a sa njima je zauvek otišlo i jedno neponovljivo vreme. Ovo će biti priča o tom vremenu – otkriva Bjela.

izvor Blic

Takođe pročitajte

“Lihvar” Nemanje Ćeranića najbolje ostvarenje na Tuzla Film Festivalu (TFF)

“Koristeći različite stilske postupke film pokazuje da je moguće i u skromnim produkcionim uslovima napraviti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.