Bjela, Koja i Laušević snimaju „Senke Balkana“

Niški pisac Dejan Stojiljković otkrio nam je da zajedno sa Danicom Pajović i Vladimirom Kecmanovićem pišu scenario za seriju „Senke Balkana“ po filmskoj priči Stevana Koprivice.

U glavnim ulogama biće Dragan Bjelogrlić, Žarko Laušević i Nikola Kojo i on se danas tim povodom susreo sa Lauševićem u Festivalskom centru u Nišu.

Žanr je mistični triler epohe, a biće emitovana iduće godine na RTS.

Radnja „Senki Balkana“ dočarava krizno doba druge polovine dvadesetih godina prošlog veka, između „ubistva u Skupštini“ i uvođenja „Šestojanuarske diktature 1929“. Turbulentni političko-društveni život, niz ritualnih nerazjašnjenih ubistava, delovanja najrazličitijih organizacija iz zemlje i inostranstva, samo su deo onoga čime će se serija baviti.

„Priča suštinski ima odlike trilera, ali i izvesnu širinu u samoj fabuli i likovima, među kojima postoji i mnogo istorijskih ličnosti. Zanimljiv je i segment u vezi sa pomalo zaboravljenom pričom o belim Rusima u Beogradu. Veoma bitan „junak“ priče biće sama prestonica, koja je u tom trenutku sticala obrise pravog velegrada. Paradoksalno, kako je rastao sam grad sa svojim „bogatim“ delovima i građanstvom, istovremeno su se po njegovim tadašnjim obodima širili i sirotinjski delovi – Savamala, Jatagan mala, Pištolj mala… Mi ćemo se baviti i njihovim stanovnicima, ljudima sa margine – otkriva Dejan Stojiljković.

Radnja serije se odigrava pretežno u prestonici Kraljevine Jugoslavije, kao neuralgičnom tačkom i mestom u kojem su se uvek ukrštali i sukobljavali najrazličitiji svetski interesi. Ali i u Sankt Peterburgu, Beču, Zagrebu, na Bledu, u Dubrovniku i Makedoniji.

Najavljeno je da će glumački ansambl biti sastavljen od glumaca iz Srbije, ostalih republika bivše Jugoslavije, Rusije, Bugarske i Austrije. Ovaj TV krimić imaće 11 epizoda.

Takođe pročitajte

Ladovica u znaku panka – Prvo veče Festivala otvorili gosti iz Severne Makedonije

Gosti iz Skoplja, grupa Posleden udar, otvorila je sinoć 17. Pivski festival u Ladovici. Osim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.