Biznis ideje: Kako da zaradite od kuće?

Ako ste razmišljali kako da sopstveni biznis pokrenete iz udobne fotelje, evo nekoliko ideja uz koje biste mogli dobro da zaradite.

Ako potraga za poslom putem klasičnih kanala ne daje rezultate, možda je vreme da razmislite o samozapošljavanju.

Blogovi

Pisanje blogova nije samo zabavna onlajn aktivnost kojom hranimo sopstveni ego, već je ujedno i pametna ideja za biznis. Kvalitetni blog s vernom publikom može privući brojne oglašivače.

Postanite zvezda Jutjuba

Na hiljade entuzijasta radi od kuće i snima video-snimke za Jutjub i na tome još zarađuje. PewDiePie, jedan od najpoznatijih zvezda Jutjuba, zarađuje milione dolara godišnje snimajući smešne video-snimke. Oni oglasi koji se pojavljuju pre samog videa možda su iritantni, ali donose novac korisnicima Jutjuba s velikim brojem sledbenika kojima kompanija nudi deo marketinškog kolača.

Menadžer za društvene mreže

Većina kompanija shvata koliko je važno imati strategiju za upravljanje društvenim mrežama, ali ne može svako da priušti angažovanje agencije ili menadžera za komunikaciju. Ako su društvene mreže vaš drugi dom, ovo bi mogao da bude posao za vas.
Od velike pomoći može da vam bude specijalistička obuka organizacije ProFectum pod nazivom: Obuka za vodjenje Facebook stranice i oglašavanje.

Veb-dizajner

Veb-developing još je jedna specijalizovana veština. Svakoj kompaniji potrebna je veb-podrška, a ako ste u tom pogledu potkovani, lako možete pokrenuti sopstveni posao od kuće.

Napišite e-knjigu

Elektronske knjige donele su pravi bum u sektoru samostalnog izdavaštva autorima koji su dotad imali problema sa pronalaskom izdavača. Ako posedujete specifično znanje, napišite e-knjigu i prodajte je na internetu. To bi mogao da bude izvrstan dodatan izvor prihoda.

Konsultovanje

Imate li bogato iskustvo u visoko cenjenom području, razmotrite pokretanje sopstvenog konsultantskog biznisa. Mnoge kompanije za takve poslove preferiraju da angažuju spoljnog saradnika.

Briga o kućnim ljubimcima

Mnogi vlasnici za svoje kućne ljubimce spremni su da urade ama baš sve. U sektoru brige o kućnim ljubimcima postoji bezbroj mogućnosti za pokretanje nove kompanije.

Usluge čišćenja

Svako želi čistu kuću, ali mnogi nemaju vremena ili želje sami da se uhvate u koštac s kućanim poslovima. Pokretanje sopstvenog servisa za čišćenje izvrsna je ideja za novi posao.

Intelektualne usluge

Velikom broju školaraca potrebna je pomoć prilikom savladavanja školskog gradiva, a ako imate iskustva sa matematikom, hemijom, fizikom ili stranim jezicima, razmislite o davanju instrukcija. Takođe, zašto na internetu ne biste ponudili časove svog jezika namenjene strancima ili možda časove sviranja instrumenta?

Korisni linkovi:

https://www.upwork.com/
http://www.freelance.com/en/
https://www.freelancer.com/?t=q&utm_expid=294858-494.00_MmalITayoCJQO5wz55A.1

Izvor: amwmg

Takođe pročitajte

Dela Petra Čuja u poljima lavande u Tamnjanici

Polja lavande u Tamnjanici 29.juna po četvrti put biće galerija na otvorenom a svoja dela …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.