Bivši košarkaš oživeo dedinu vodenicu

Košarka i turizam dve su velike ljubavi Miomira Miletića kojima je posvetio svoj život. U sutonu sportske karijere posvetio se vodenici koju je nasledio od pradede Milije.stara vodenicaMiomir se trudi da do detalja sačuva autentičnost vodenice za koju se tačno ne zna kada je sagrađena ali sigurno upisuje dva veka. Ali, on nije vodeničar nego ugostitelj i vlasnik je etno restorana Stara vodenica koji se nalazi na samom ulazu u poznato banjsko lečilište Sokobanji.

stara vodenica gradasnicaNa rečici Gradašnici ima čak 13 vodenica od kojih su samo dve u funkciji dok ostale čekaju neke bolje dane. Vodenicu koja je u posedu njegove porodice od 1921.godine Miomir je oživeo na jedan specifičan način. Od ostalih rođaka otkupio je nasledstvo i počeo da se bavi ugostiteljstvom.

stara vodenica ambijent“Za ovo mesto me vežu mnoge uspomene, tu sam rođen i živeo sam ovde u mladosti. Nisam mogao da gledam kako propada a opet biti vodeničar je zanimljivo ali ne i dovoljno dinamično za čoveka koji je čitav život bio aktivan, u sportu i biznisu, veli Miomir koji je paralelno sa sportskom karijerom u Srbiji i Makedoniji imao i privatan biznis. Imao je diskoteku u Sokobanji i otvorio prvu privatnku turističku agenciju u Srbiji.

stara vodenica pradeda milija“Nisam bio početnik u pravom smislu te reči ali je ugostiteljstvo bilo veliki izazov. Nakon tri godine mogu da budem zadovoljan jer je ovaj restoran postao brend, veli Miomir koji do detalja brine o svakom detalju. O vodenici se stara bolje nego pojedine državne institucije zadužena za čuvanje nasleđa.

stara vodenica pastrmka“Ništa nisam menjao samo sam malo prilagodio uslove za potrebe kuhinje i naših gostiju. Poznati smo po ambijentu ali i nacionalnim jelima koja spremamo po receptima starim 100 godina. Hrana je domaća a posebno se gosti oduševe kada i damo štap da sami upecaju ručak. Restoran okružuje vrt na 34 ari gde smo napravili mini zološki vrt, za sada samo sa domaćim životinjama. Pravi smo porodični restoran a posebno decu oduševe životinje. Kada vidim da ne prave razliku između jareta i jagnjeta bude mi jasno da smo napravili pravi potez što čuvamo životinje, kaže Miomir koji planira da preko puta vodenice sagradi i apartmane, takođe u etno stilu.  sokobanja stara vodenica

 

Kontakt 063 8036104

https://www.facebook.com/pages/Etno-Restoran-Stara-Vodenica-/1407827262821476?fref=ts

 

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.