subota , 14 decembra 2019
Početna / KATEDRA / “Bio jednom jedan laf” – Sve o Dušku Radoviću

“Bio jednom jedan laf” – Sve o Dušku Radoviću

U Galeriji Leskovačkog kulturnog centra u utorak, 24. septembra, od 17 sati biće otvorena izložba Biblioteke grada Beograda “Bio jednom jedan laf”, posvećena životu i radu Duška Radovića (1922-1984).

Ovom izložbom Кulturni centar želi da podseti na stvaralaštvo omiljenog pisca za decu i odrasle u godini kada se obeležava 35 godina od njegove smrti.
Postavku čine 40 panoa iz različitih perioda Radovićevog života, njegovih citata, reči njegovih kolega i prijatelja o njegovom radu. Oni obuhvataju njegovo detinjstvo i dolazak u Beograd, potom uređivanje programa za decu Radio Beograda i pisanje kultne drame “Кapetan Džon Piplfoks”, zatim rad u Televiziji Beograd, gde je uređivao serije “Na slovo, na slovo” i “Laku noć deco”.
Autori izložbe su Olga Кrasić Marjanović, Violeta Đorđević i Vladislava Ivković Marković, koje su na zanimljiv način predstavile stvaralački opus jedinstvenog pisca i harizmatične ličnosti kakav je bio Duško Radović.

Foto: Facebook

Takođe pročitajte

Crteži “Pejzaži Vlasotinca” Aleksandra Spasića pred publikom

Izložba  24 crteža “Pejsaži Vlasotinca” Aleksandra Spasića  otvorena je sinoć u Galeriji vlasotinačkog Kulturnog centra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.