Biblioteka proslavila 109.rođendan – priznanje i za naš portal

Biblioteka „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu proslavila je danas 109.rođendan.

Tim povodom knjigama su nagrađeni najaktivniji čitaoci za prošlu i ovu godinu, s obzirom na to da prošle godine nije bilo okupljanja. Tako su u kategoriji odraslih najaktivnije bile Maja Miladinović i LJubinka Mladenović, a u kategoriji dece osnovnoškolskog uzrasta Uroš Stojanović i Mihajlo Miljanić.
Zahvalnice su dodeljene i darodavcima knjiga za pomoć u obnovi knjižnog fonda i udruženjima i ustanovama za uspešnu saradnju. Za uspešno predstavljanje i jačanje ugleda biblioteke zahvalnice su dobili i predstavnici medija među kojima je i naš portal.
„Godina za nama je bila teška, ali smo dužni da ono što nam je društvo poverilo opravdamo kroz nesebični rad i da budemo dostojni nastavljači ove ogromne tradicije – rekao je direktor vlasotinačke biblioteke Srba Takić.
On je pohvalio mlade naraštaje sa kojima biblioteka sarađuje. Pojedini od njih, kao što su trio Mila, Petra i Milena, pevao je i na današnjoj proslavi, a prikazan je i film „Vlasotince – neispričana priča“ koji su, uz pomoć biblioteke, snimili Petar Tasić i Filip Mihajlović.
Vlasotinačka biblioteka ima skoro 64.000 naslova, brojnu neknjižnu građu, blizu 1700 članova, 13 izdatih knjiga samo u prošloj godini, a ima i svoj jutjub kanal.

Takođe pročitajte

Psihologija i dalje najpopularnija, pada broj prijavljenih na IT smerovima

Analiza sajta za karijerni razvoj mladih Startuj Infostud o upisu na univerzitete u Srbiji pokazuje kompleksnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.