ilustracija

Besplatni pregledi u niškom Kliničkom centru

Ovomesečna akcija, besplatnih preventivnih pregleda u niškom Kliničkom centru, biće održana sutra, u nedelju, 25.02. u vremenu od
08 – 16 sati.

Ovog meseca svi zainteresovani građani, moći će da obave kardiološke i oftamološke preglede, kao i laboratorijske analize- merenje nivoa šećera u krvi i analize krvi na tumor markere prostate(PSA) za muškarce, i tumor markere jajnika (CA 125) za žene.
Kardiološki pregedi će se obavljati u specijalističkim ambulanatama u novoj zgradi Kliničkog centra, u Centru za radiologiju (ULAZ SA GLAVNOG STEPENIŠTA).
Svi zainteresovani za očni pregled, isti mogu obaviti u specijalističkim ambulanatama Klinike za očne bolesti, u starom delu  zdravstvene Ustanove.
Laboratorijske analize krvi, takođe će se obavljati u starom delu Kliničkog centra, i to: tumor markeri jajnika (CA 125) u prostorijama zgrade Nuklearne medicine, dok će se analize krvi za proveru nivoa šećera u krvi i tumor markeri prostate (PSA) raditi u laboratorijama zgrade Centra za medicinsku biohemiju (ULAZ IZ ZGRADE UPRAVE)
Podsećamo, ovo je šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti,a u okviru kojih je, do sada, pregledano blizu 100.000 građana. Od tog broja, njih više od 2.000 je upućeno na dalju dijagnostiku, čime je još jednom pokazano da promocija prevencije kao načina brige o sopstvenom zdravlju nema alternativu.

Svi zainteresovani mediji, informacije i podatke o ovomesecečnoj akciji besplatnih preventivnih pregleda, moći će da dobiju od generalnog direktora KC Niš, prof.dr Zorana Radovanovća i njegovih pomoćnika i saradnika, tokom čitavog dana, za vreme trajanja pregleda.

Takođe pročitajte

Diskus hernija – šta kad leđa jako zabole?

Naizgled bezazlen bol u predelu leđa, otežano kretanje i iznenadna nemogućnost da se savijete mogu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.