četvrtak , 17 juna 2021

Besplatne obuke za revizore i racunovođe u Nišu

Prvi put u Srbiji revizori i računovođe imaju besplatne obuke sa ciljem unapređenja korporativnog finansijskog izveštavanja.

U okviru projekta „Računaj na podršku“ polaznici imaju na raspolaganju oko 60 sati predavanja koje im drže iskusni predavači, eksperti u oblasti Međunarodnih standarda finansijskog izveštavanja (MSFI) i Međunarodnih standarda revizije(MSR) i to u četiri grada u Srbiji – Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Obuke su dostupne svima koji se bave revizijom finansijskih izveštaja u državnim i privatnim društvima, internim revizorima, ali i pojedincima sa određenim iskustvom u reviziji koji već imaju ulogu predavača ili razmatraju da imaju aktivnu ulogu predavača-instruktora. Ove interaktivne obuke imaju objedinjeni pristup obrazovanju, korišćenjem online predavanja , e-learning metode i obuka uživo sa predavačima u trajanju od 5 dana za polaznike ili 7 dana za buduće predavače.

Veliko interesovanje za obuke pokazuje da revizori i računovođe u Srbiji žele da unapređuju svoje znanje, ali pre svega da iskoriste priliku da od relevantnih predavača besplatno dobiju sve ono što će im u sklopu reforme finansijskog izveštavanja biti potrebno da usvoje i primenjuju. Obuke su zasnovane na najboljoj praksi sa ciljem da pomognu u poboljšavanju kvaliteta revizorskih izveštaja koji dodaju kredibilitet finansijskim izveštajima društva i pružaju nezavisnu i profesionalnu perspektivu kroz stručno mišljenje o prirodi i ispravnosti finansijskih izveštaja.“ –  kaže Biljana Bogovac, partner u kompaniji PwC Srbija koja je jedna od nosilaca projekta.

Vrlo aktuelne teme predavanja polaznicima daju sveobuhvatniju sliku o neophodnim reformama na polju propisa o računovodstvu u Republici Srbiji, konceptualnog okvira za finansijsko izveštavanje, prezentacije i obelodanjivanja finansijskih izveštaja.
Polaznici programa imaju prilike da slušaju predavanja i uključe se u diskusiju sa oko 30 eminentnih profesora i predavača.

Koristi programa za polaznike su: slušanje teorijske nastave o sprovođenju revizije zasnovane na standardima revizije i iskustvima iz prakse, učenje kako da se u praksi primene standardi koji se odnose na planiranje revizije, revizorsko izveštavanje i razumevanje zahteva sistema kontrole kvaliteta u reviziji, kao i zahteva za dokumentovanje u reviziji. Obuka za predavače obuhvata teme kao što su uloga Odbora za reviziju, efekat primene tehnologija na reviziju, kao i tehnike obučavanja i veštine mentorstva kroz studije slučaja i praktične primere.

Projekat “Računaj na podršku” je deo projekta za unapređenje korporativnog izveštavanja koji je deo Programa za reformu računovodstva i institucionalno jačanje (REPARIS), koji se finansira sredstvima donacije obezbeđene od strane Vlade Švajcarske Konfederacije. Nosioci Projekta su: PwC Srbija, Univerzitet Singidunum Beograd, PwC Mađarska i AARC Ltd.
Svi zainteresovani za programe obuke mogu da pogledaju plan narednih radionica i predavanja, kao i da se prijave na sledećem linku: http://www.racunaj-na-podrsku.rs/registracija.html

Takođe pročitajte

Dres sa potpisom Dragana Stojkovića Piksija na licitaciji LFN

Pažnja ljubitelja fudbala će tokom mesec dana biti u potpunosti usmerena ka Evropskom prvenstvu, koje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.