četvrtak , 19 maja 2022

Besplatna muzička radionica za saksofon i trombon

I ove godine svoju akciju Besplatne muzičke radionice nastavljaju. Projekat je pokrenut sa ciljem da se pruži mogućnost, svima onima koji žele da se bave muzikom, da čuju iskustva i savete muzičara iz Niša i Srbije.

Prva radionica za ovu godinu zakazana je za četvrtak, 18. januara u klubu Scena. Gosti predavači prve radionice za saksofon i trombon su Nikola Stanojević i Filip Stipsić!
Nikola Stanojević je rođen u Nišu 1991. god. Završio osnovnu i srednju muzičku školu na teoretskom i instrumentalnom odseku. Interesovanje za duvačke instrumente i jazz, funk, ska i reggae muziku pokazuje relativno rano i uz radionice poput onih u organizaciji Nišville festivala ima prilike da uči od velikih umetnika, kao i kroz saradnju sa nekoliko lokalnih bendova stiče značajno iskustvo i želju za daljim napretkom. Po završetku školovanja nastavlja da se aktivno bavi muzikom i nastupa na festivalima u zemlji i inostranstvu… Trenutno je član blues/jazz sastava Benny Brickmann band iz Niša kao i benda ZAA iz Kruševca.

——————————————————————————————-
Filip Stipsić je rođen u Nišu 1992.godine. Saksofonista je sa jedinstvenim stilom i zvukom. Tokom svog obrazovanja savladao je tajne mainstream-a i savremenih jazz saksofonskih stilova (bebop, bossa nova, funk itd.). Radio je pod tutorstvom nekoliko poznatih saksofonista i trubača (Maks Kočetov, Vladan Karadžov, Nenad Vasilić, Vitomir Mitić, Bojan Petrovic) i svirao sa mnogim muzičarima na brojnim radionicama (Stjepko Gut, Dusko Gojković, Vaine Ecofferi, Bill Evans, Candi Dulfer itd.). U prošloj godini može se pohvaliti održanim masterclass-om u Kini.
Do sada je nastupao sa :The Jam Station, Proces, Benny Brickmann Band, Duo”F&B”, Filip Stipsic trio, Nisville Big band
China CEEC International big band.

 

Takođe pročitajte

Besplatan program Nišvila za „Noć muzeja 2022“

Nišville jazz festival će tradicionalno i ove godine obeležiti manifestaciju „Noć muzeja 2022“ u sredu, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.