Foto: Opština Medveđa

Besplatan prevoz seoskog stanovništva u opštini Medveđa

Ministarstvo za brigu o selu, na čelu sa ministrom Milanom Кrkobabićem, u toku ove godine je ponovo pozvalo lokalne samouprave da se prijave na Javnom pozivu za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva.

Stručna Кomisija u Ministarstvu ocenjivala je 50 pristiglih prijava koje su ispunile uslove, a za ove namene iz budžeta je i ove godine odvojeno 120 miliona dinara, dok je maksimalan iznos po jednoj prijavi je, kao i prošle godine, bio 7 miliona dinara.

Sprovođenjem ovog programa u 2021. i 2022. godini biće obezbeđen redovan prevoz u 35 jedninica lokalnih samouprava, od kojih 28 pripada IV grupi razvijenosti i devastiranim područjima.

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije potpisali su predstavnici 17 jedinica lokalnih samouprava, koje su prema propisanim kriterijumima i odluci komisije bile najbolje rangirane na Javnom konkursu.

Prva na listi odobrenih zahteva ove godine je Medveđa, slede Prijepolje, Svrljig, Tutin, Surdulica, Nova Varoš, Sjenica, Blace, Bojnik, itd. Ispred opštine Medveđa, Ugovor sa Ministarstvom za brigu o selu, potpisao je zamenik predsednika opštine Medveđa, Rade Perović.

„Ovo je sjajan program, drago mi je što smo mnogim lokalnim samoupravama pomogli da omoguće mobilnost seoskog stanovništva u svojim sredinama. Кriterijumi u odlučivanju bili su prevashodno stepen razvijenosti jedinice lokalne samouprave, udaljenost i broj sela koja će biti povezana sa gradskim/opštinskim sedištem, kao i pripadnost područjima nadmorske visine preko 500 metara.

Minibusevi kupljeni ovim sredstvima služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo, ili iz sela u gradsko/opštinsko sedište. Na ovaj način stanovnicima sela omogućiće se obavljanje privredne aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti“ – istakao je ministar Milan Кrkobabić.

 

Ovaj sadržaj je deo projekat koji je sufininsirala opština Medveđa. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Takođe pročitajte

Tradicionalna akcija „Pozdrav proleću stazama zdravlja“ na Hisaru

Planinarsko-skijški klub ,,Kukavica“ Leskovac i Centar za promociju zdravlja ZZJZ Leskovac u subotu, 6. aprila  …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.