petak , 9 decembra 2022

Beograđani apsolutni pobednici prvog Medijaninog festivala dronova

Prvo mesto na Medijaninom festivalu dronova osvojio je Chachaman i kao nagradu dobio daljinski upravljač za dron a drugo mesto pripalo je Dr Zokiju za šta je nagrađen specijalnim FPV naočarima kroz koje se vidi pogled sa drona i tako upravlja letelicom.

Treće mesto zauzeo je Architekt i dobio dve baterije za dron. Inače, sva tojica su iz Beograda.

Manifestacija ove vrste prvi put je organizovana u Nišu, a zvanično prvi put i u Srbiji.
Glavni događaj na Prvom Medijana festivalu dronova bila je FPV trka dronova klase pet inča. Učestvovalo je 16 takmičara, 15 iz najvećih srpskih klubova i jedan iz Bugarske.
Na osnovu postignutih rezultata takmičari su bodovani i rangirani na svetskoj listi vozača dronova.
Ispred Gradske opštine Medijana najboljima nagrade je uručio član Veća prof.dr Srđan Jovković koji je istakao da Gradska opština Medijana rado podržava sve aktivnosti koje mladima i svima ostalima omogućavaju sticanje novih znanja i veština.

Čitava manifestacija bila je svojevrstan spektakl za veliki broj posetilaca, a posebno za najmlađe koji su, u okviru radionica organizovanih u sklopu Festivala, imali priliku da se i sami oprobaju u vožnji dronova uz stručnu pomoć instruktora.
Gradska opština Medijana, Visoka tehnička škola Niš i kompanija AREA VIDEO SOLUTION suorganizatori su Prvog Medijana festivala dronova.Organizatori ističu da su izuzetno zadovoljni odzivom takmičara, samim takmičenjem kao i interesovanjem građana za ovu manifestaciju. Bila je to prilika da se naši sugrađani upoznaju sa novim tehnologijama, njihovom primenom i mogućnostima.

Takođe pročitajte

Šta poslužiti na slavskoj trpezi

Jedan od najznačajnijih porodičnih i verskih praznika na našem podneblju predstavlja upravo krsna slava, čije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.