sreda , 8 decembra 2021

BELMUŽIJADA – Ana, Anita i Petra najlepše pastirice

Tokom trodnevne turističke manifestacije “Belmužijada” u Svrljigu birali su se najlepši pastiri i pastirice u nekoliko kategorija a žiri je imao dosta muka da među devojčicama i devojkama izabere najlepše.

U ovom nadmetanju za izbor lepotice kandidatkinje ne nose kupaće kostime već su odevene u tradicionalnu srpsku narodnu nošnju i žiri pored lepote ceni i ostale propozicije kao što su šarm, obrazovanje, vaspitanje. Pastira odavno nema na livadama, pogotovo ne među mladima, ali se u Svrljigu trude da sačuvaju tradiciju.

U kategoriji do 9 godina za najlepšu je izabrana  Ana Radulović, prva pratilja je Irina Ranđelović a druga pratilja Lena Blagojević. Sedmogodišnja Ana pre dve godine bila je zaštitno lice “Kinder” čokolade pa je krasila omot ovog popularnog slatkiša.

U kategoriji do 14 godina za najlepu je izabrana Anita Živić, prva pratilja Đorđina Mićić a druga pratilja je Anđelija Marković.
Mis Anita Živić

U kategoriji preko 14 godina pobedila je Petra Miletić, prva pratilja je Nađa Stevanović a druga pratilja je Milana Radonjić.

Birao se najlepši pastir a ove godine pobedio je  Jovan Nikolić dok je prvi pratilac Aleksa Vučković a drugi Uroš Pešić.

 

Takođe pročitajte

“Muškarac sa Balkana više oprašta preljubu od žena sa Balkana”

U novom romanu Vladimira Vučkovića, koji je izašao u izdanju “Službenog glasnika”,  bavi se istinitim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.