Belmuž – svrljiška vijagra za početnike

Ukus belmuža je nesporan dok je ovo njegovo drugo dejstvo, po kome je takođe poznat, subjektivno. Ako ste od onih koji poštuju tradiciju i veruju u nju belmuž možete i sami napraviti i isprobati oba njegova dejstva. Recept nam otkriva Saša Stefanović iz Svrljiga koji će se na „Belmužijadi“ od 5. do 7.avgusta nadmetati u pripremi ovog specijaliteta.

Saša veli da nam recept prenosi onako kako su njega učili otac i deda i da ne treba nikakva posebna umešnost osim da ste „jaki u rukama“.

belmuz sasa sa suprugom eminom„Mladi sir se istopi kao mleko da bude. Onda se dodaje postepeno projino (kukuruzno) brašno.  Na jedan kilogram sira potrebno je 200 grama brašna. Sve vreme se meša na laganoj vatri. Ta smesa počne da pušta maslo, od sira,  i u tome se belmuž ,,peče“odnosno prži. Poenta je da se sve vreme vrti drvenom kašikom ukrug.  Treba snage za to i obično muškarci prave belmuž ali ne mora, kaže Saša i dodaje da je sam naziv verovatno zbog sira-BEL a zbog muškaraca-MUŽ. Ovo jelo su spremali muškarci dok su čuvali ovce na pojati.

Inače,  Svrljižani su veoma ponosni na ovaj specijalitet i već 11.godina organizuju manifestaciju njemu u čast koju poseti na desetine hiljada turista iz zemlje i okruženja. Objavili su i „uputstvo“, odnosno zašto je bolje koristiti belmuž umesto vijagre:

1. Vijagra je sinteticki farmaceutsko – laboratorijski proizvod koji je otkriven slučajno, Naučnici su hteli da naprave bolji lek za srčana oboljenja i pomognu bolesnima. Nisu u potpunosti uspeli, ali su sredovečni pacijenti hteli da nastave sa korišćenjem leka – ne zbog boljeg pritiska i srčanog rada već zbog pozitivnog uticaja na potenciju. I tako je Vijagra, tek 1998. godine registrovana i pojavila se na trzistu za sasvim drugu namenu od prvobitne. Dakle sporedni proizvod. Bez istorije i tradicije. Sredstvo za bogaćenje farmaceutske globalističke mafije.Belmuz

Belmuž – pravi 100% prirodni proizvod , ima tradiciju, pravi se VEKOVIMA, prave ga obični ljudi, domaćice i domaćini. Autentičan, originalan i jedinstven. Domaćinski.

2. Vijagru koriste uglavnom muškarci. Belmuž jedu i muškarci i žene i deca.

3. Većina ljudi koji koriste Vijagru neće to da priznaju. Mi sa ponosom konzumiramo belmuž i uvek to ističemo.

4. Više od polovine vijagra pilula koje se prodaju su lažne. Belmuž ne može da se falsifikuje.

5. Vijagra ne sme da se koristi više od 2 puta mesečno.  Belmuž može svakodnevno.

6. Cena – 8 tableta Vijagre košta oko 55 evra. Za te pare mozete kupiti 20 kilograma punomasnog mladog svrljiškog sira i napraviti oko 15 kg belmuža. Sa prosečnom dozom od 100 grama mogu se usrećiti 100-150 zena (ima mnogo faktora koji utiču na ovu brojku ali neka bude toliko). Neprocenjivo.

0b1a89abe6c8a098318b6814d9c8e9b8_header7. Vijagra nije za svakoga – ne smeju da je koriste osobe sa niskim krvnim pritiskom, sa oštećenom jetrom, sa srčanim tegobama, sa hroničnim oboljenjima, i nikako mladji od 18 godina…Belmuž mogu da jedu svi, bez ograničenja, od navršenih 12 meseci života.

8. Vijagra ima neželjene efekte u vidu glavobolje, crvenila lica, vrtoglavice, pomućenja vida, lupanja srca…..Kod belmuža nisu zabeležena neželjena dejstva.

9. Od neželjenih efekata vijagre, samo u Americi, godišnje umre više od 500 ljudi. Od belmuža niko i nikada nije umro, niti će umreti.

10. Brojna klinička istraživanja dokazala su da vijagra nije 100% efikasna. Belmuž nikada nije „omanuo„. Ako ne verujete, potražite ženu koja nije zadovoljna svojim partnerom posle konzumiranja belmuža. Ne gubite vreme, neće priznati.

„Belmuž mogu da jedu svi ali u ograničenim količinama. To je zdrava hrana sa svrljiških prostora i datira  vekovima, poručuju Svrljižani.

 

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici konkursa Oni su heroji 2024.

Na svečanoj dodeli nagrada, u okviru konkursa „Oni su heroji“, predstavljeno je 10 nesebičnih i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.