petak , 27 januara 2023

Bebe iz Dimitrovgrada pravi junaci humanosti

“Malo dobrote čoveka prema čoveku više vredi nego silna ljubav prema čovečanstvu” (Demel) da je ova mudrost tačna dokazuje jedna humana akcija koju je u slavu života pokrenula Patronažna služba Doma zdravlja u Dimitrovgradu.

Kad neko voli svoj posao onda ga radi najbolje što ume a dokaz su patronažne sestre koje su pre devet godina pokrenule akcija “Da nas bude više”. Patronažne sestre su dragocene svakoj majci kada iz porodilišta dođe kući bilo da je ona već iskusna porodilja ili je na svet donela svoje prvo čedo. Zabrinjava što je beba u Srbiji sve manje a tek u opštini Dimitrovgrad negativna stopa prirodnog priraštaja je više nego sumorna. Ali, uz malo volje i zajedništva može se desiti malo čudo da se život nastavi.

,,Mi smo mali i još uvek nismo naučili da pričamo, ali želimo da se naš glas najjače čuje. Pozivamo vas da se ujedinimo i da zajedno pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija”, poručuju sa najslađeg kalendara bebe iz Dimitrovgrada. Prošle godine ih je bilo 61 a njihove fotografije krase kalendar za ovu godinu koju je uz finansijsku podršku lokalne samouprave štampala Patronažna služba.

“Kada smo prvi put radili kalendar kalendar pre devet godina imali najmanji broj beba, tek 47 a svake godine sve ih je više na kalendarima, ponosne su patronažne sestre Suzana MilevSanja Gocev and Jasmina Mančev.

“Od roditelja dobijamo fotografije svih rođenih bebe u našoj opstini. Akciju smo nazvali “Plaketa humanosti” i ovaj kalendar poklanjamo najpre roditeljima i svim humanim ljudima koji žele da imaju ovaj kalendar. Od prodaje smo prikupili 193.860,00 dinara i iznos je uplaćen fondaciji “Zamisli život”, to je naša lokalna fondacija namenjena obolelim od karcinoma, kažu patronažne sestre koje ističu da se svako u Dimitrovgradu trudi da da svoj doprinos ovoj humanoj akciji jer je cilj “da nas bude više”.

Takođe pročitajte

Prevencija raka grlića materice- ko je sve u riziku i kako ga na vreme otkriti?

Karcinom grlića materice je jedan od najčešćih malignih tumora žena. Rak grlića materice se može …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.