četvrtak , 9 decembra 2021

Bata iz Vučja izlaže u LKC

U Galeriji Leskovačkog kulturnog centra (LKC), u petak, 24. februara, u 18 časova  biće otvorena izložba slika autora Bratislava Anđelkovića pod nazivom ”Kamen drevnog snevača”.
Bratislav Anđelković je rođen 6. Marta 1953. godine u Lebanu. Od 1960. godine živi u Vučju. Srednju likovnu školu završio je u Peći, 1971. godine. Posle završene srednje škole aktivno se uključuje u likovni život. Poznat je likovnoj javnosti kod nas i u inostranstvu.

O njegovom stvaranju, autor Nebojša Ilić Ilke, snimio je dva dokumentarna filma pod nazivom ”Kamen drevnog snevača”, I i II deo. Filmovi su nagrađeni na međunarodnim festivalima dokumentarnog filma.
Izložba ”Kamen drevnog snevača” je retrospektivna i sadrži 60 radova, grupisanih u nekoliko tematskih celina (Portreti Patrijarha Pavla, Loza Nemanjića, Istorija Srba i kao zaseban segment Voda vodi sliku rodi, minijature na kamenu).
U okviru izložbe, biće prikazan dokumentarni film, snimljen na otvaranju izložbe pod nazivom ”Budimo ljudi”, portreti Patrijarha Pavla u Kulturnom centru u Rakovici.
Bata iz Vučja za sobom ima veliki broj kolektivnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Izložbu pod nazivom ”Kamen drevnog snevača”, otvoriće gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Takođe pročitajte

Sva ta lepota Južne Srbije

Razmišljate o svom sledećem putovanju i tragate za destinacijama vrednim posete? Volite da upoznajete Srbiju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.