Banjalučki „Sinovi“ otvaraju pozorišnu sezonu

Nova sezona na sceni niškog pozorišta počinje 15. septembra, gostovanjem predstave „Sinovi umiru prvi“ Narodnog pozorišta iz Banja Luke.
Autor predstave koja broji 13 glumaca je Mate Matišić a reditelj Marko Misirača koji o ovoj ratnoj priči kaže da „oavj komad otvara mnogo tema i bolnih pitanja“.

„Zato mislim da je potrebno i važno danas,više od dvije decenije nakon rata u BIH, postaviti na scenu Narodnog pozorišta Republike Srpske u Banjoj Luci Sinove i napraviti predstavu koja nas, poput onog Gogoljevog ogledala suočava sa mnogim ratnim i poratnim traumama koje svi živimo na ovaj ili onaj način, ali i predstavu koja na problem ratne i poratne stvarnosti gleda „odozgo“, iz ptičje perspektive, sa potrebnim otklonom kroz koji ćemo mnogo bolje osjetiti ono što nas tišti, kaže reditelj.

Uloge tumače Dragoslav Medojević,  Nataša Ivančević,  Aleksandar Stojković, Miljka Brđanin, Boško Đurđević, Goran Jokić, Ljubiša Savanović, Zlatan Vidović, Svetlana Tanja Popović, Đorđe Marković, Vladimir Đorđević, Rok Radiša i Zoran Stanišić.
Karte za ovu gostujuću predstavu, po ceni od 300 i 200 dinara, mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta u Nišu. Početak predstave je u 20 sati.

Takođe pročitajte

Karijeru filmadžije gradi u svetu ali svoj prvi film snimila tamo gde je odrasla

Studira i radi u Sloveniji ali nije zaboravila rodni kraj i mogućnosti koje on nudi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.