ponedeljak , 16 decembra 2019
Početna / TRADICIJA / HRANA / Banana hleb sa pomorandžom

Banana hleb sa pomorandžom

Uvek  je vreme za dobro poznati banana bread ali ovog puta bez šećera i sa pomorandžom.

Ukoliko imate banane koje stoje već par dana, a ne želite da ih bacite, donosimo vam jedan jednostavan recept za poznati banana bread.

50 gr omekšalog putera 1/3
70 gr jogurta
50 gr kakaa
100 gr brašna
200 gr urmi
100 gr pečenih oraha( orahe propecite u rerni 10 minuta na 200 °C )
2 jaja
korica jedne pomorandže
1 kk praška za pecivo
1 kk sode bikarbone
400 gr malih zrelih banana

Urme očistite od koščica. Banane ogulite i uz pomoć štapnog miksera od banana i urmi napravite pire. Puter penasto umutite i dodajte mu pire od banane i urmi iz više puta. Svaki put pre dodavanja nove količine pirea sve dobro izmešajte. Zatim dodajte i jaja i sve dobro umutite. Promešajte brašno sa kakaom , praškom za pecivom , sodom bikarbonom pa prosejte. Mešavinu brašna polako dodajte u mokre sastojke i dobro promešajte. Dodajte rendanu koricu pomarandže. Promešajte. Orahe u multipraktiku kruno naseckajte , promešajte sa jednom kašikom brašna pa dodajte u smesu. Brašno će pomoći da orasi ne padnu na dno kolača. Pravougaonu modlu za hleb obložite peko papirom , sipajte smesu u kalup, kašikom poravnajte vrh i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C 40-45 minuta. Nakon 40 minuta proverite čačkalicom da li je kolač pečen . Bocnite hleb čačkalicom i ako je čačkalica suva , kolač je gotov. Ako nije, pecite još pet minuta pa ponovo proverite. Pazite da ne prepečete hleb da ne postane previše suv. Pustite da se ohladi, skuvajte svoj omiljeni čaj i uživajte bez griže savesti.
Ipak jedna kriška ima samo 132 kcal.

Izvor: http://www.mypansandpots.com/?m=1

Takođe pročitajte

Robin Food – Mladić iz BiH napravio jedinstvenu aplikaciju

Riječ je o aplikaciji koja spaja one koji imaju previše hrane s onima koji je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.