Baka Danica uz meze, rakiju, slaninu i beli luk dočekala 101.rođendan

„Budite srećni, zdravi i uvek veseli. Neka vas sreća sva prati u životu. Nikako da nemate prepreku i da budete složni i mirni. Sve vas voli baka – poručila je Leskovčanka Danica Bulatović koja je danas proslavila 101.rođendan.

Ona nema neki poseban recept za zdrav život ali nam njeni ukućani otkrivaju  da svako jutro, uz meze, popije čašicu rakije.

Toga mora uvek da ima. Voli i slaninu i malo belog luka. To smo i mi kao deca jeli, ali je tada slanina bila jeftina. I naravno, moja majka se uvek puno kretala, uvek je bilo posla za nju, otkriva nam sin Božidar.

Danica je izrodila je tri sina i dve ćerke i ima po devetoro unuka i praunuka. Preživela je dva infarkta. Brinula je o kući i deci, a kada su sinovi i ćerke malo poodrasli našla je i posao i stekla invalidsku penziju. U starosti o njoj brinu sin, ćerka i unuk, ali je još uvek pokretna i trudi se da ni od koga ne zavisi. Sada samo slabije čuje i to je jedina „boljka“ koja je muči.

U trosobnom stanu, na petom spratu, u centru Leskovca bilo je veselo, a stigla je i torta i drugi prigodni pokloni od gradonačelnika.

U Leskovcu imamo desetoro sugrađana koji imaju više od 90 godina i svima njima želim da dožive i 101. rođendan kao naša slavljenica. Tu smo da bi smo pokazali da lokalna samouprava vodi računa o najstarijima i da mlađim generacijama budemo uzor za vreme kada oni budu vodili brigu o nama – kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović i baka Danici poželeo dug život i dobro zdravlje.

Takođe pročitajte

Vlasotinački Sportski savez najbolji u Srbiji

Sportski savez opštine Vlasotince najbolji je teritorijalni sportski savez u Srbiji. On je dobitnik najvećeg …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.