Šerbrun Beč Austrija Foto: S.Dejić

Austrijski filmovi pod zvezdama

Mladi ambasadori vas obaveštavaju da letnji bioskop nastavljaju sa promocijom austrijske kinematografije u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom iz Beograda.

Ljubitelji kratkog filma imaće priliku da pogledaju izbor iz najzanimljivijih kratkometražnih filmova iz Austrije za 2021. godinu.

Projekcije će biti održane 22. jula u bašti kafića Labeerint u Nišu.

Na programu će biti:

ŽIVOT NA ROGU
Kratkometražni film, AT, DE, SO, 2020, 25 min
Režija/scenario: Mo Harawe
Decenijama se otrovni otpad ilegalno odlaže na obalu Somalije. Cunami 2004. godine oštetio je zatrovane kontejnere, što je dovelo do širenja bolesti.

VEŠ-MAŠINA
Kratkometražni film, AT 2020, 25 min
Režija/scenario: Dominik Hartl
U vezi istrošenoj rutinom, prodaja pokvarene mašine za pranje veša preko interneta postaje važno pitanje rasizma i morala.

PREKO NOĆI – OEHL
Muzički spot, AT 2019, 4 min 38 sek
Režija/scenario/montaža: Rupert Höller
Većina ljudi sada dobro zna kakav je osećaj provesti ceo dan sam kod kuće, slično glavnoj junakinji u veštom crno-belom videu Ruperta Holera, snimanom kao spot za grupu Oehl.

ISTA VRSTA RIBE
Kratkometražni film, AT 2020, 17 min
Režija/scenario: Raphaela Schmid
Govoriti o smrti bliskog člana porodice nije lako. Pogotovo ne kada je sestra preuzela brigu o bolesnoj majci, a brat pobegao u inostranstvo iz straha od odgovornosti.

NOĆNI ČUVAR
Kratkometražni film AT 2019, 30 min
Režija/scenario: Albin Wildner
Nakon što fabrika u kojoj je radio kao tehničar preseli proizvodnju u inostranstvo, austrijski zavod za zapošljavanje primorava Rafaela da prihvati posao noćnog čuvara, pošto je u njegovim godinama postao suvišan za privredu.

Trejler: https://www.youtube.com/watch?v=KzLpWqmd8l4

Svi filmovi su sa srpskim titlom i ulaz je slobodan! Projekcije filmova se organizuju u okviru projekta „Letnji bioskop za sve“ koji Mladi ambasadori realizuju uz podršku Grada Niša.

Takođe pročitajte

Teodosi Spasov na Nišvilu!

Teodosi Spasov (1961), čuveni bugarski kavalista, nastupiće u glavnom programu ovogodišnjeg Nišville jazz festivala sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.