ponedeljak , 28 novembra 2022
Foto: Apatinska pivara

Apatinska pivara u akciji odgovorne konzumacije alkohola

Odgovorno konzumiranje alkohola je oduvek bio prioritet Apatinske pivare. Već 16 godina spovodimo kampanju KAD PIJEM NE VOZIM uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije i Agencije za bezbednost saobraćaja. Ove godine smo obezbedili 20 alkometara najsavremenije generacije za Upravu saobraćajne policije ministarstva unutrašnjih poslova.

Ukupno je Apatinska pivara do sada donirala 155 alkometara što čini jednu četvrtinu svih alkometara koju poseduje naša saobraćajna policija. Tokom proteklih godina smo obezbedili i 50.000 usnika za alkometre, kao i 600 svetloodbojnih prsluka koje policijski službenici koriste u kontroli saobraćaja. Ukupna vrednost dosadašnjih donacija je oko 150.000 evra.

Dusan Borković isprobava pijane naočare
Foto: Apatinska pivara

Ove godine smo prisutni na BEERFEST-u gde je potražnja naših proizvoda veća nego proteklih godina, ali smo takođe tu da uputimo snažnu poruku koju godinama dosledno ponavljamo – “KAD PIJEM NE VOZIM!”, rekao je Igor Vukašinović, direktor Apatinske pivare.

Jelen staza odgovorne konzumacije Foto: Apatinska pivara

 

U toku letnjih meseci, posebno tokom avgusta kada se održavaju brojni festivali širom Srbije, pripadnici Uprave saobraćajne policije pojačano deluju i vrše preventivnu kontrolu učesnika u saobraćaju. Veći broj alkometara omogućava i masovno alkotestiranje vozača od strane saobraćajne policije što doprinosi većoj bezbednosti građana u saobraćaju, kao i povećanju njihove opšte sigurnosti. Prema podacima Uprave, tokom prva tri dana trajanja BEERFEST-a kontrolisano je 2.600 vozila, pri čemu je bilo ukupno 750 prekršaja. Od toga 278 vozača je isključeno zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Za vreme BEERFEST-a više od 1000 ljudi isprobalo je svoje reflekse i motoričke sposobnosti i uverilo se koliko je zahtevno biti fokusiran na vožnju u alkoholisanom stanju. Tome su doprinele tzv. “pijane nаočare” koje su posetioci koristili savladavajući „Jelen stazu odgovorne konzumacije“. Preskakale su se i obarale prepreke na poligonu, kaciga sa retrovizorima za hod unazad je dodatno otežavala posao, dok je pronalazak i otključavanje prave brave automobilskih vrata korišćenjem pijanih naočara bio pravi izazov. Veliki red se stvorio ispred simulatora vožnje u alkoholisanom stanju Agencije za bezbednost saobraćaja ali i zainteresovanih posetilaca koji su mogli uz pomoć alkometara da provere nivo alkohola u organizmu.

Sve ovo isprobao je i naš najbolji automobilista Dušan Borković.

“Sa ovim ne može da se hoda, a kamoli da se vozi. Kao sportista i neko ko se već 30 godina bavi automobilizmom, nisam vozio pod dejstvom alkohola i naučio sam da poštujem automobil jer je to opasna sprava ako se njom ne upravlja na prаvi način. Zato apelujem na sve vozače da ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola. Ali apelujem i na okolinu vozača da budu savesni građani, da reaguju i spreče ga da upravlja motornim vozilom”, rekao je Borković.

Takođe pročitajte

Kada je pravo vreme za mobilni zubni aparat?

U današnje vreme malo je onih koji se mogu pohvaliti da nemaju potrebu za bilo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.