ANTIMRAKO – treće okupljanje umetnika i poštovalaca kulture u Slatini kod Leskovca

Porodica i prijatelji tragično nastradalog mladog umetnika Marka Antića iz Grdelice već treću godinu organizuju Likovni susret „antimrako“ kao omaž njegovim mnogobrojnim talentima.

Likovni susret nosi naziv njegovog umetničkog imena kojim je potpisivao radove -„antimrako“, a „upravo ime njegovog kreativnog bića savršeno oslikava i sveopšti cilj pokretanja ovakvog vida okupljanja kako bi, pre svega, mladi stvaraoci bili podržani i ohrabreni na svom kreativnom putu“, navode organizatori.

Ovogodišnji Likovni susret održan je u Slatini,  nadomak Leskovca a priliku da stvaraju imali su dvadesetoro umetnika, vajara i fotografa iz cele Srbije uz mentorsku podršku priznatog umetnika Nebojše Stojkovića – Joškin Šiljana iz Grdelice i Svete Pejića iz Leskovca. Za najmlađe održana je likovna radionica pod nazivom „Slikaj, šaraj, ljubav stvaraj!“na kojoj su oslikavati zastavu za naredni susret iduće godine.

Novina u ovogodišnjem programu su radionice za decu koje su realizovane od 25-28. jula u Domu kulture u Grdelici. Radionica pod nazivom „MASK ART“ imala je za cilj podsticanje kreativne komunikacije i druženja dece kroz likovni izraz koristeći različite materijale za izradu maski.

„Našem pozivu da stvaraju odazvale su se i dve umetnice iz Niša Ana Vanušić i Jovana Đorđević, pored umetnika iz Beograda, Novog Sada, Leskovca i manjih okolnih mesta. Posebno nam je drago da su najmlađi osnovci i srednjoškolci ovog kraja i ove godine uzeli učešće i dali svoj likovni doprinos stvarajući uz iskusnih umetnika i akademika. Nikola Srdić, ispred kreativnog omladinskog centra „OKCE“ iz Novog Sada, održao je radioinicu projektni menadžment, pisanje i finansiranje projekata u kultuuri za sve učesnike. Ambasadorka našeg udruženja je glumica Jelena Đokić koja nam je velika podrška u radu. Podršku ovogodišnjem susretu dali su naši donatori kojima ovim putem zahvaljujemo, kompanija „Benlian foods“ iz Niša, knjižara „Statovac“ komerc i „Meskobinat“ iz Leskovca, navode iz udruženja Antimrako.

Takođe pročitajte

Predstavljeni rezultati projekta „Perspektiva za mlade u ruralnim sredinama“

Više od 100 mladih, okupljenih u neformalne grupe, privodi kraju realizaciju 21 inicijative na području …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.