Anja Stanković Foto: Privatna arhiva

Anja Stanković, teniserka iz Niša dobitnica Nagrade „Svetislav Milić – mladima od srca“

Komisija za dodelu Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“, donela je jednoglasnu odluku da nagradu u oblasti sporta dobije Anja Stanković, mlada teniserka iz Niša.

Nagrada joj se dodeljuje za „izvanredne sportske rezultate i za predstavljanje Srbije u svetu.“

Anja Stanković od svoje pete godine trenira tenis i aktivni je takmičar Teniske Akademije Živković iz Niša. Bezbroj medalja krase ovu mladu sportsku heroinu. Svojim dugogodišnjim trudom, zalaganjem i napornim radom postizala je dosta zapaženih rezultata, ali se slobodno može reći da je prošla godina bila jako uspešna za nju, iako zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće ići na mnoge turnire i takmičenja.

Rezultati koji se ističu iz prošle godine su: III mesto na Državnom prvenstvu Srbije do 16 godina, III mesto na Zimskom državnom prvenstvu Srbije do 18 godina, II mesto na Letnjem državnom prvenstvu Srbije do 18 godina, I mesto na Regionalnom prvenstvu Istočne Srbije do 18 godina.

Anja Stanković
Foto: Privatna arhiva

Kao državnom prvaku Srbije otvorila su joj se vrata da nastupa za reprezentaciju Srbije na Evropskom ekipnom prvenstvu devojčica do 16 godina u Rumuniji. Svojim posvećenim radom motiviše i inspiriše mlađe od sebe i može poslužiti kao uzor drugim mladim sportistima.
Nagrada „Svetislav Milić – mladima od srca“ nagrađenima će biti uručena na svečanosti u Nišu, 15. novembra u 12.00h na velikoj sceni Narodnog pozorišta.

Takođe pročitajte

Pametna klupa za punjenje mobilnih telefona u centru Vlasotinca

Na platou ispred zgrade opštine postavljena je moderna pametna klupa za punjenje mobilnih telefona, lap-topova, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.