Andrijana – Boginja vina

Titula Boginje vina na ovogogišnjoj manifestaciji Vinski bal u Vlasotincu  pripala je dvadesetčetvorogodišnjoj Andrijani Stojanović iz Velike Grabovnice.

Boginja vina andrijanaU konkurenciji su bile 13 devojke ali je žiri kojim je presedavao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović odlučio da Andrijana ponese laskavu titulu Boginje vina.

Buduća profesorka hemije  je od vlasotinačke lokalne samouprave dobila 30 hiljada dinara a od poznate poslastičare „Pet plus“ tortu.14159830_1160736957322857_324166259_n

„Konkurencija je bila zaista žestoka, sve devojke su prelepe. Mislim da je moja prednost bila ta što umem da vladam scenom, rekla je nova Boginja vina.

Po propozicijama bira se samo jedna najlepša devojka, odnosno Boginja nema prvi niti drugu pratilju.

Inače, nekada je Boginja vina bila zadužena da u bačvi smulja grožđe iz koga bi potekao prvi litar vina a onda bi se ono prodavalo na licitaciji. Onaj ko ponudi najviše imao je čast da prvi pije mlado vino. Znali su da licitiraju i do hiljadu evra za taj litar jer je bila stvar prestiža ko će otkupiti vino koje je otočila Boginja vina.boginje vina vlasotince

Andrijana je inače pre mesec dana proglašena za Miss bazena u Grdelici.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.