subota , 27 februara 2021

Andrija Stanković – Đak generacije OŠ “Siniša Janić”

Uz jednoglasnu podršku učitelja, posebno njegove učiteljice Mirjane Đikić i nastavnika koji su mu predavali, Andrija Stanković, učenik 8/2 razreda u Osnovnoj školi „Siniša Janić“ ovogodišnji je dobitnik prestižnog priznanja Učenik generacije.

U ovom kolektivu su svi složni da Andriju krase najlepše ljudske vrline poput svestranosti, doslednosti, požrtvovanosti, poštenja, skromnosti, druželjubivosti, marljivosti i neizostavnog šarma kojim pleni sve oko sebe.

Zainteresovanost za mnoge oblasti u školi je primećena od njegovih prvih učeničkih dana. Njagova radoznalost, upornost, odgovornost i posvećenost onome što radi uticale su da pokaže neverovatan uspeh u mnogim predmetima, u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

„Andrija se na svim časovima uvek primerno ponaša, poštuje svoje nastavnike, savesno, temeljno i uvek na vreme izvršava svoje radne obaveze. Stiče se utisak da se svakom predmetu posvećuje sa podjednakom pažnjom i zainteresovanošću, uvek želeći da proširi svoje znanje. Zbog toga ne čudi što je na raznim takmičenjima učestvovao još od drugog razreda. Na svakom takmičenju je uspešno predstavljao svoju školu i marljivo radeći borio se za više plasmane. Skoro da je nemoguće pobrojati sve njegove uspehe na opštinskim i okružnim takmičenjima tokom poslednjih godina. Ove godine je izborio i plasman na republičko takmičenje iz francuskog jezika, a bilo bi još uspeha u ovom nizu da epidemija nije prekinula ovogodišnja takmičenja. Pored ovih uspeha, stekao je i posebne diplome za matematiku, srpski jezik, biologiju, istoriju, geografiju, hemiju i fiziku. Nosilac je diplome „Vuk Кaradžić“ za izuzetan uspeh u osnovnoj školi. Andrija je tokom dosadašnjeg školovanja sebi uvek postavljao, i najčešće dostizao, najviše ciljeve, a sigurna sam da će tako raditi i na dalje, tokom školovanja i života“, ističe njegov razredni starešina, profesorka Biljana Pejčić, dodajući da je bilo zadovoljstvo raditi sa takvim učenikom.

Njagovi drugari iz škole podsećaju da je Andrija uvek vedar i nasmejan, da je izuzetno vredan učenik i dobar drug koji je uvek spreman da pomogne. On je neko na koga je čitavo odeljenje uvek moglo da se osloni, za svakoga ima lepu reč i poštovanje.
Pored brojnih uspeha u nastavnim aktivnostima, Andrija se pokazao i kao dobar saradnik školskog časopisa „Zvonce“, zapažen je učesnik školskog kviza „Sveznalice“, učesnik je svečanih programa u školi, član je OКК „Vlasotince“.
Dalje školovanje Andrija Stanković će nastaviti u Gimnaziji „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu, a želja mu je da nakon toga upiše i studira medicinu.

„Šta god da izabere, poznavajući ga, svi u školi smo sigurni da će postići odlične rezultate i ostvariti svoje snove“, dodaje profesorka Biljana Pejčić.

Izvor: Informativni bilten Vlasina

Takođe pročitajte

Maturski rad o kome se priča – život i shvatanje života u poeziji Đorđa Balaševića

“Đorđu Balaševiću u čast neću postavljati njegove pesme. Postaviću maturski rad moje učenice Minje Milčić. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.