četvrtak , 2 jula 2020

Andrej Milenković – Mali stručnjak za engleski jezik i IT

On se zove Andrej Milenković, učenik je osnovne škole „Vuk Karadžić“ Žitkovcu. Ovih dana izbacio je snimak na YouTube kanalu u kome objašnjava teoriju o ukletoj slici za pozadine mobilnih telefona (wallpaper).

Ovu sliku je neko na Tviteru prgolasio ukletom i on objašnjava u čemu je u stvari problem. U pitanju je 1 piksel razlike u boji i osvetljenju android telefona koje ne podržavaju Samsung i Gugl telefoni. Na taj način on je pokazao da nema uklete slike, već je u pitanju nemogućnost nekih telefona da konvertuju neke od slika- ne podržavaju taj program.

Andrej ovde upotrebljava stručnu terminologiju kao piksel, konvertovanje, osvetljenje, grafikon,…(pixel, luminance, convert,…).
Ništa od toga ne bi bilo interesantno da Andrej taj video nije snimio na engleskom jeziku (American English), a učenik je trećeg razreda osnovne škole u odeljenju učitelja Mileta Milijevića. Ceo snimak je objašnjenje na engleskom jeziku sa slikama i grafikonima, a propraćeno odgovarajućom terminologijom. Mali „stručnjak“ za engleski jezik, a izgleda i za IT.
Očekivali biste da je neko stariji, zar ne?

Ana Marković, nastavnik engleskog jezika

U nastavku pogledajte snimak na kome Andrej detaljno objašnjava pozadinu cele priče koja je kružila internetom.

 

Takođe pročitajte

Danijela Anđelković – Ovogodišnja dobitnica prestižne Puškinove nagrade

Rodom iz Vlasotinca, već 25 godina živi i radi u Velikom Ropotovu kod Кosovske Кamenice, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.